Vreme čitanja: oko 1 min.

Uz pomoć dečka ubila majku na odmoru na Baliju zbog 1,3 miliona evra? Telo stavili u kofer i sakrili u taksi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osuđena je na 26 godina zatvora u SAD

  • 0
Heather Mack ubistvo Bali Amerikanka Foto: Tanjug/AP

Amerikanka Heder Mek koja je zajedno sa dečkom ubila svoju majku tokom odmora na Baliju 2014. godine osuđena je na 26 godina zatvora.

Mek je prethodno već bila osuđena u Indoneziji 2015. godine na 10 godina zatvora, ali je puštena 2021. godine, da bi potom, po dolasku u Sjedinjene Američke Države bila ponovo lišena slobode i optužena za zaveru za ubistvo američkog državljanina, prenosi BBC.

Ona je poslednje dve godine provela u zatvoru u Čikagu gde je čekala presudu, a sudija Metju Keneli danas je presudio da će Mek (28) biti uračunato vreme koje je do sada odslužila, čime je njena formalna kazna smanjena na oko 23 godine.

Iako se prvobitno izjasnila da nije kriva po američkim optužbama, Mek je svoje izjašnjavanje promenila nakon što su joj tužioci ponudili "dobar" dogovor, koji su prvobitno tražili dužu kaznu zatvora od 28 godina.

Tokom izricanja presude, njen ujak Bil Viz je zatražio od suda da izrekne maksimalnu moguću kaznu, tvrdeći da Mek nije pokazala kajanje zbog zločina.

"Da je do mene, Heder bi provela ostatak života iza rešetaka", rekao je Viz.

Prema navodima tužioca Mek se sa svojim tadašnjim dečkom Tomijem Šeferom udružila da ubije svoju majku, bogatog akademika Šilu fon Vize-Mak, kako bi, navodno, dobili pristup povereničkom fondu od 1,5 miliona dolara (1,38 miliona evra).

Tužioci su naveli da je Mek, koja je u vreme ubistva imala 18 godina i u drugom stanju, pokrila usta svoje majke dok ju je Šefer udario činijom za voće u glavu u hotelu.

Telo Vize-Mek, prema navodima tužioca, kasnije je otkrio vozač u koferu u prtljažniku taksija, o čemu je obavestio policiju, a Mek i Šefer su pronađeni u drugom hotelu na Baliju.

Šefer, koji se takođe navodi u američkoj optužnici, ostaje u zatvoru u Indoneziji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA