≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tragali za ubicama vlasnika pumpe, našli ubice "tate" grčke mafije: "Overen" na Uskrs, ispalili kišu metaka

I. N.

Vreme čitanja: oko 2 min.

U Skafturosa je ispaljeno najmanje 15 metaka, od čega su tri ispaljena direktno u glavu, a ostali meci su ga izrešetali svuda po telu

  • 0
Policija, Grčka, grčka policija Foto: Profimedia

Grčka policija uhapsila je dvojicu muškaraca, koji se sumnjiče da su u aprilu 2022. godine ubili "tatu" grčke mafije Janisa Skafturosa. Oni su navodno otkriveni tokom istrage oko ubistva Vangelisa Zampunisa, vlasnika pumpe, koji je 14. januara izrešetan sa 90 metaka u Atini.

Osumnjičeni za ubistvo Skafturosa danas su sprovedeni u tužilaštvo, a očekuje se da će biti otkriveno više detalja o svirepom ubistvu šefa grčkog podzemlja, koji je izrešetan naočigled svoje porodice na seoskom imanju tokom uskršnjih praznika.

Skafturos je ubijena na Uskršnji ponedeljak 2022. godine, dok je sa porodicom bio u kući na selu u Boeotiji. On je izrešetan u dvorištu, iz kalašnjikova, a čitav napad trajao je manje od 30 sekundi, baš kao što je slučaj i sa Zampunisom.

U Skafturosa je ispaljeno najmanje 15 metaka, od čega su tri ispaljena direktno u glavu, a ostali meci su ga izrešetali svuda po telu. Mediji su u vreme ubistva pisali da je njegova starija ćerka istrčala ispred napadača, pokušavajući da zaštiti oca, te je i ona tom prilikom ranjena.

U dvorištu su u trenutku likvidacije bili i njegov brat, kao i druga ćerka.

U ubistvu Skafturosa učestvovala su trojica napadača, dvojica su bila naoružana kalašnjikovima, dok je treći nosio pištolj. Njih su sigurnosne kamere snimile kako beže na motorima, dok su kalašnjikove sakrili u torbe. Kamere su snimile i još dva automobila, koji su bili u njihovoj pratnji.

Skafturos je slovio za poslednjeg "starog mafijaša" u Grčkoj i bio je veoma poznat policiji i pravosudnim organima. Ubijen je u 55. godini, nedugo nakon što je pušten iz zatvora u kojem je bio zbog brojnih krivičnih dela.

Jedan od osumnjičenih za njegovo ubistvo navodno je otkriven nakon što su izuzeti otisci prstiju sa mesta gde je ubijen Zampunis. Tokom istrage i "raspitivanja po zatvorima" navodno je neko "propevao", te su dvojici muškaraca stavljene lisice na ruke.

Prema nezvaničnim informacijama, u pitanju su državljani nekadašnjih sovjetskih republika, ali se ne navodi kojih. S druge strane, policija je uverena da je Zampunisa ubio neko sa Balkana, a navodno dokazi upućuju na to da iza likvidacije vlasnika pumpe stoji albanska mafija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA