Vreme čitanja: oko 1 min.

Marija imala intervenciju kod zubara, sad je kao biljka: Greška lekara joj uništila život

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zbog svih komplikacija koje je preživela Marija sada živi život ali uz 24-časovnu brigu jer je nesposobna da se o sebi stara

  • 1
Maria Lugo Querales Foto: Facebook/Maria Lugo Querales

Marija Lugo Kerales iz Teksasa umalo je umrla tokom stomatološke intervencije 10. maja 2022. zbog prevelike dože fentanila koja se ispostavila kao "nepotrebna" zbog čega sada živi sa ošećenjem mozga.

Žena je zadobila veliko oštećenje mozga zbog količine anestezije koju je dobila prilikom intervencije, prenosi Fox news.

Zbog svih komplikacija koje je preživela Marija sada živi, ali uz 24-časovnu brigu jer je nesposobna da se o sebi stara.

Smeštena je u ustanovu za neurološku rehabilitaciju na Floridi gde diše kroz traheotomiju i hrani se putem sonde.

Maria Lugo Querales Foto: Facebook/Maria Lugo Querales

Marija je prvobitno posetila ordinaciju na Floridi kako bi se podvrgla proceduri navodne kavitacije i vađenja asimptomatskog zuba kojem je koren bio tretiran, navodi se u tužbi. Nakon toga, stomatolog sa klinike Marbl Fols u Teksasu ju je lečio i dao joj fentanil, sedativ medazolamom i anestetik lidokain.

Doktoru Tigu je Marija bila jedini pacijent tog dana, a kako se navodi, stomatolog nije uspeo da intubira pacijentkinju na vreme nakon što se predozirala lekovima.

Zakazana stomatološka intervencija je odmah otkazana, a žena je hitno prevezena u medicinski centar Sveti David u Ostinu.

Pored doktora Džerija Tiga, za ovaj nesrećni događaj, optuženi su i doktora Lejn Frimen i doktor Stjuart Nunali, kao i njihova stomatološka klinika Nunali, Friman i Ovens.

Nakon samo dve nedelje od intervencije, doktor Tigo je umro od raka, a muž oštećene pacijentkinje od klinika koje su bile zadužene za intervenciju traži neodređenu oštetu.

Kako se navodi, pregovori između njih su završeni i izvesno je da su postigli dogovor.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SVM

    20. januar 2024 | 17:08

    Užas. I šta vredi sada bilo kakva kazna za tog neodgovornog bednika

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA