Vreme čitanja: oko 1 min.

Abot: Teksas spreman ukoliko Bajden federalizuje Nacionalnu gardu

J. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Abot je rekao da je država na granicu rasporedila pripadnike Teksaškog odeljenja za javnu bezbednost

  • 2
Džo Bajden Foto: Tanjug/AP

Guverner Teksasa Greg Abot izjavio je danas da je Teksas spreman za "neverovatan slučaj" da predsednik SAD Džozef Bajden federalizuje Nacionalnu gardu dok se nastavljaju nesuglasice kada je reč o migrantima na južnoj granici prema Meksiku.

"Pa, prvo, bio bih šokiran. To bi bio bezobrazan potez sa njegove strane, potpuna katastrofa", rekao je Abot u emisiji "Bez cenzure", prenosi portal Hill.

Nacionalna garda Teksasa ignorisala je odluku Vrhovnog suda kojom je odobreno uklanjanje ograde od žice i nastavila izgradnju ograde duž granice sa Meksikom.

Abot je je kritikovao Bajdena zbog nesprovođenja zakona o imigraciji i istakao ustavno ovlašćenje koje država ima da se brani od invazije, jer se talas migranata koji pristižu na granicu nastavio.

Republikanski guverneri u nekoliko američkih saveznih država podržali su Abota u njegovom sukobu sa saveznom vladom.

Abot je rekao da je država na granicu rasporedila pripadnike Teksaškog odeljenja za javnu bezbednost, kao i druge službenike za sprovođenje zakona zajedno sa pripadnicima Nacionalne garde iz drugih država, ali je rekao da bi još veći broj pripadnika Garde još više pomogao.

On je kazao da bi bio "šokiran i razočaran" ako države koje su se obavezale da će ga podržati u njegovim naporima na kraju ne pošalju pripadnike svoje Nacionalne garde u Teksas.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dušan

    27. januar 2024 | 11:58

    Pametni ljudi brane svoje granice od migranata, a u Srbiji odkad je vojska sklonjena granice kao da ne postoje. Znam ja da 99,9% njih ne želi da ostane u Srbiji, ali gde će ako im Mađarska i Austrija ne odobravaju prolaz? Na stranu što njihov boravak ovde košta nego vrlo brzo ćemo imati nerešiv problem sa brojem migranata.

  • 534

    27. januar 2024 | 10:44

    Ja kupio semenke. Šou uskoro počinje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA