Vreme čitanja: oko 2 min.

Bombaš se predao posle 50 godina bekstva: Došao u bolnicu i rekao pravo ime, zaposleni odmah pozvali policiju

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Osoblje bolnice je bilo zapanjeno kada je jedan stariji pacijent iznenada rekao: "Ja sam Satoši Kirišima"

  • 0
Satoši Kirišima Satoshi Kirishima Foto: Philip FONG / AFP / Profimedia

Muškarac koji je pola veka bio u bekstvu pojavio se u bolnici i osoblju otkrio svoj pravi identitet, javlja The Asahi Shimbun.

Muškarcu koji je primljen u bolnicu u Kamakuri, u japanskoj prefekturi Kanagava jugozapadno od Tokija, dijagnostikovan je kancder u terminalnoj fazi. Osoblje bolnice je ostalo bez teksta kada im je rekao:

"Ja sam Satoši Kirišima."

Naime, radi se o čoveku koji je bio na policijskoj listi najtraženijih zbog serije bombaških napada 1970-ih, uključujući jedan u kojem je ubijeno osam ljudi, a 380 ranjeno.

Osoblje bolnice je odmah kontaktiralo lokalnu policiju, koja je obavestila kolege u Tokiju, nakon što je pacijent otkrio svoj pravi identitet 25. januara.

Izvori su rekli da je muškarac prebačen u bolnicu u januaru nakon što mu se stanje pogoršalo. Njegovo stanje se sada vodi kao izuzetno kritično.

Izvori su rekli da je čovek dok je bio u bolnici rekao: "Na kraju, želim da umrem kao Satoši Kirišima".

Policija svake godine određuje novembar kao mesec kada dodatno stavlja akcenat na hvatanje onih koji se nalaze na listi najtraženijih.

Tokom godina, policija je često dobijala savete od ljudi koji su tvrdili da su videli Kirišimu ili nekoga ko je ličio na njega.

"Istražitelji su istražili i eliminisali prethodne dojave, ali postoji vrlo velika mogućnost da je ova osoba zapravo Kirišima", rekao je visoki policijski zvaničnik.

Policija sada planira da stupi u kontakt sa ljudima povezanim sa Kirišimom u nadi da će izvršiti DNK analizu kako bi potvrdili njegov identitet. Ali to bi moglo potrajati nekoliko dana, rekli su izvori.

Policija veruje da postoji velika šansa da je muškarac zapravo Kirišima jer je policiji opisivao svoju porodičnu situaciju sa detaljima koje bi samo on znao.

Zastarelostzločina za koje se smatra da je Kirišima počinio suspendovana je jer su drugi navodni saučesnici pobegli u inostranstvo.

Kirišima je pripadao grupi poznatoj kao Istočnoazijski antijapanski oružani front.

Grupa je preuzela odgovornost za najmanje 12 bombaških napada u Tokiju, uključujući jedan od 30. avgusta 1974. ispred glavnog ulaza u zgradu sa kancelarijama Mitsubishi Heavy Industries Ltd. u kojima je poginulo osam ljudi, uključujući zaposlene u kompaniji i slučajne prolaznike.

Grupa je takođe ciljala velike građevinske kompanije, istraživačke institute i trgovačke kompanije.

Policija je uhapsila devet članova grupe.

Međutim, Aiako Daidođ i, koji sada ima 75 godina, i Norio Sasaki, koji je istih godina, pušteni su na slobodu u sklopu sporazuma koji je zahtevala japanska Crvena armija koja je otela avion Japan Airlinesa u Daki, Bangladeš, 1977. godine.

Dvojica članova grupe su i dalje na međunarodnoj poternici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA