Vreme čitanja: oko 6 min.

Šta se desilo sa sinovima "kume kokaina": Samo jedan je preživeo, sada tuži Vergaru i Netfliks zbog "Griselde"

Vreme čitanja: oko 6 min.

Grizelda Blanko bila je "kuma kokaina i navodno je naručila desetine ubistava, ali je bila i majka četiri sina, od kojih je samo jedan danas živ

  • 0
Griselda Blanco Sofia Vergara Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Najnovija drama Netfliksa, "Griselda", koja je objavljena u četvrtak, brzo je preuzela prvo mesto na listi najboljih serija ove platforme i zaokupila pažnju gledalaca širom sveta. Serija je pogled na život Grizelde Blanko, koju tumači Sofija Vergara.

Poznata kao "kuma kokaina" u Majamiju, Blanko je ranije postala poznata u dokumentarcima "Cocaine Cowboys".

Vergara, koja se fizički transformisala da bi ušla u Grizeldine cipele, takođe je producirala ograničenu seriju od šest epizoda, koja prati uspon kume kokaina tokom 1970-ih i 1980-ih do toga da postane jedan od najmoćnijih i najnemilosrdnijih dilera droge svih vremena.

Griselda Blanco Sofia Vergara Foto: Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia

Pored efikasnog uvođenja kokaina u Majami, vlasti koje su na kraju procesuirale Blanko verovale su da je ona odgovorna za naručivanje "desetine" ubistava, navodi Miami Herald.

"Bila je potpuni sociopata. Ubila bi svakoga ko joj se ne sviđa, zbog duga, zato što su zeznuli pošiljku, ili joj se ne sviđa kako je gledaju", rekao je pomoćnik američkog tužioca Stiven Šlesinger za Herald 2012.

Griselda Blanco Sofia Vergara Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Ali Blanko, koju je 2012. godine upucao i ubio nepoznati napadač ispred mesare u Medeljinu u Kolumbiji, takođe je bila majka četiri sina.

Serija na Netfliksu takođe predstavlja odnos Grizelde sa sinovima i smrtonosni uticaj koji je njen posao imao na njih: u finalu vidimo kako Grizelda saznaje da su njena tri najstarija sina - Dikson, Osvaldo i Uber - ubijena.

Evo šta se desilo sa njena četiri sina u stvarnom životu:

Tri najstarija sina su ubijena

Trojica od četvorice njene dece je zaista ubijeno, mada je manje jasno kada i kako se svaka smrt dogodila.

Blanko je konačno uhapšena 1985. godine pod optužbom za trgovinu kokainom nakon što su je vlasti istraživale deceniju, navodi Herald.

Odslužila je 13 godina zatvora pre nego što je prebačena na Floridu, gde je sklopila sporazum o priznanju krivice po tri optužbe za ubistvo (uključujući smrt dvogodišnjeg dečaka prikazanog u Netfliks seriji) 1998. Nakon oslobađanja deportovana je u Kolumbiju 2004. godine, gde je osam godina kasnije ubijena.

Njena tri najstarija sina radila su sa njom u poslovima sa drogom. Dva sina, Osvaldo i Dikson, bili su u zatvoru u isto vreme kad i njihova majka i uslovno pušteni 1992. godine.

Prema pisanju The Washington Post, Osvaldo je ubijen u noćnom klubu u Kolumbiji kasnije iste godine, kako je prikazano i u seriji.

Griselda Blanco Foto: Archivo/Miami Herald / Newscom / Profimedia

Reditelj iz Majamija Bili Korben, koji je koproducirao i režirao dokumentarce "Cocaine Cowboys" , pisao je o Grizeldinoj smrti za Vice 2012. godine, napominjući da su je nadživeli sinovi Dikson i Majkl.

Izveštaj Miami Heralda o Grizeldinoj smrti 2012. navodi da su njena dva sina ubijena u Kolumbiji pre njene smrti. Jedan bi bio Osvaldo, koji je umro 1992. godine, a drugi je verovatno Uber, pošto je Dikson u to vreme navodno još uvek bio živ.

U intervjuu za Mirror 2020. godine, njen najmlađi sin Majkl Korleone Blanko rekao je da su njegova tri starija brata ubijena, što ukazuje da je Dikson možda ubijen negde između 2012, kada je Blanko ubijena, i 2020. godine.

Jedini preživeli Grizeldin sin tuži Netfliks i Sofiju Vergaru zbog serije

Njen najmlađi sin, Majkl Korleone Blanko, zadržao je relativno visok ugled u javnosti poslednjih godina.

Majkl, tada dečak, bio je prisutan kada su njegovog oca Daria Sepulvedu (Grizeldinog trećeg supruga) ubili muškarci u policijskim uniformama u Medeljinu, Kolumbija, 1983. godine, prema Miami New Times.

Sepulveda je uzeo Majkla i pobegao u Kolumbiju da ga zaštiti od Grizelde. Ona je ponovo bila sa sinom u Majamiju nakon što je Sepulveda ubijen, a njeni saradnici tvrdili su da je ona bila odgovorna za organizovanje ubistva, iako nikada nije optužena.

Kada je Blanko uhapšena dve godine kasnije, nakon hapšenja njena tri najstarija sina, Majkl je imao šest godina.

U intervjuu iz 2008, Majkl je rekao za AllHipHop.com da ga je odgajao niz zakonskih staratelja nakon što je Blanko otišla u zatvor.

"Ugovarao sam zakonske staratelje kao što sada ugovaram umetnike. Upoznao bih nekoga koga bi moja majka poznavala i rekao bih da dolazim kod tebe. Živeću u tvojoj kući i plaćaću ti kiriju i ti ćeš biti moj zakonski staratelj. Ovo je bilo od moje dvanaeste godine", rekao je on.

Majkl je 2011. godine uhapšen po dva krivična dela za trgovinu kokainom i zaveru za trgovinu kokainom nakon što je pokušao da kupi pet kilograma droge od prikrivenog detektiva, navodi Miami New Times. On se izjasnio da nije kriv i još uvek je bio u kućnom pritvoru čekajući suđenje u vreme kada mu je majka ubijena godinu dana kasnije.

Prema Fox News, njegova uslovna kazna je okončana 2018.

U vreme intervjua za The Mirror 2020, Majkl je živeo u Majamiju, gde verovatno i dalje živi, sa svoje troje dece.

Glumio je u "Cartel Crew", rijalitiju VH1 koji je pratio ljude čiji su članovi porodice bili povezani sa poznatim narko-kartelima, od 2019. do 2021. godine.

U intervjuu uoči premijere filma "Cartel Crew", on je za Fox News rekao da je odlučio da se okrene od porodičnog posla nakon što je saznao za smrt svoje majke.

"U tom trenutku sam sebi rekao: "U kakvom sam svetu odrastao da mi je cela porodica mrtva?Moja braća su mrtva, moj otac i upravo su ubili moju majku. Ne želim više da budem u ovom životu jer ne želim da moja deca imaju ovu generacijsku vezu, generacijsku kletvu u kojoj sam rođen. Pretpostavljam da me je upravo tu, bol koji sam osetio tog dana, naterao shvatim da sav novac na svetu nije vredan toga"", rekao je on.

Majkl sada vodi "životni stil kartela milijardera" i brend odeće pod nazivom Puro Blanco, za koji je rekao da odaje počast njegovoj majci. Napisao je i knjigu o svojoj majci i njihovim životima pod naslovom "Moja majka, kuma i istinita priča Majkla Korleonea Blanka".

Griselda Blanco Foto: MDPD/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Uoči premijere "Griselde", Majkl je tužio Netfliks, Latin World Entertainment i zvezdu/izvršnog producenta Sofiju Vergaru u pokušaju da spreči objavljivanje serije.

U tužbi, koju je pogledao Business Insider, Majkl tvrdi da su kreatori koristili njegovo "privatno umetničko književno delo" bez dozvole ili kredita, što je nanelo "nepopravljivu štetu".

Prema Majklu, razgovarao je sa Andresom Ernandom Lopezom i Rafaelom Alfredom Rohas Vegom, dvojicom muškaraca koji su imenovani kao optuženi u tužbi, više puta od 2009. do 2012. u snimljenim intervjuima.

Kaže da su Lopez i Rohas Vega zatim nastavili da "aktivno plasiraju i prodaju" njegovu priču producentima "Griselde" bez njegovog znanja ili dozvole.

Majkl tvrdi da se Netfliks serija oslanja na anegdote i materijale koje je dao, ali da za njih nije dobio odgovarajuću nadoknadu. On traži najmanje 50.000 dolara odštete.

U izjavi porodice Blanko koju je njihov advokat dao Insideru kaže se da je Majkl "više nego voljan da svoj naporan rad i nejavne detalje o životu svoje majke podeli sa Latin World Entertainment/Netfliksom ako bi dobio pravičnu naknadu".

U intervjuu za Entertainment Tonight, kreator serije Erik Njuman, koji je takođe producirao "Narkos" i naišao na odbojnost od porodice Pabla Eskobara zbog te serije, rekao je da Majklova tužba "nije njegov prvi rodeo".

"Imali smo vrlo konkretnu priču koju smo želeli da ispričamo. Verujem da smo mi to rekli i mislim da to ni na koji način ne sprečava nekog drugog da kaže svoju verziju toga", rekao je o Grizeldi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA