≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Objavljeni snimci Putinovog imanja? Ima i svoj vodopad, sve je opasano žicom, a jedan detalj intrigira sve

I. N.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Iza jedne od tri glavne kuće takođe je ono što list opisuje kao veliki, uzdignuti nasip koji bi se mogao koristiti za postavljanje sistema PVO. Iz Kremlja se još nisu zvanično oglasili ovim povodom

  • 7
Vladimir Putin, Dagestan Foto: Tanjug/AP

Jedna istraživačka medijska kuća objavila je video snimak rezidencije koja navodno pripada ruskom predsedniku Vladimiru Putinu. Dossier Center, kojim upravljaju ruski opozicionari, objavio je snimke dronom na svom YouTube kanalu na kojima se vidi luksuzno imanje za koje veruju da pripada Putinu.

Imanje se nalazi u blizini ruske granice s Finskom, u severozapadnoj ruskoj republici Kareliji.

Kremlj je kontaktiran putem e-maila u ponedeljak za komentar, ali odgovor nije stigao, piše Slobodna Dalmacija.

Ova vila nije navedena na spisku imovine Vladimira Putina, koji je ove nedelje objavila Centralna izborna komisija Ruske Federacije.

Zvanično, Putin poseduje stan od 77 kvadratnih metara i garažu od 18 kvadratnih metara u Sankt Peterburgu, kao i tri automobila - GAZ M21, proizveden 1960, GAZ M21, proizveden 1965, Niva, proizvedena 2009, auto prikolica "Skif", proizvedena 1987. godine.

Putin takođe ima 10 bankovnih računa na kojima se nalazi 54.416.604,52 rublja (oko 550.000 evra) i 230 akcija PJSC Bank St. Petersburg (nominalna vrednost jedne akcije je 11,81 rublje). Navodi se i da je vlasnik stana u Moskvi (153,7 kvadratnih metara).

Ipak, svako malo kruže priče o Putinovim vilama, koje nisu upisane u njegovu imovinsku kartu.

Naveliko se pisalo o rezidenciji Novo-Ogaryovo u Moskvi i letnjikovcu u Sočiju. Kremlj je takođe naveden kao Putinova službena rezidencija, iako on tamo ne živi. Kancelarija za kontrolu imovine američkog Ministarstva finansija rekao je da Putin poseduje još jednu rezidenciju koja se zove Valdai i nalazi se u ruskoj regiji Novgorod. Zatvoreni vođa opozicija u Kremlju Aleksej Navaljni rekao je 2021. godine da PUtin poseduje kuću na obali Crnog mora nazvanu "Putinova palata". Međutim, ruski predsednik je negirao da je vila vredna milijardu dolara njegova.

Pre ovih novih snimaka dronom, kompleks Karelija uglavnom nije bio viđen, osim nepotvrđenih fotografija, zbog svoje teško dostupne lokacije na obali zaliva Marjalahti jezera Ladoga. Dossier Center je rekao da je jedini način da se dođe do imanja brodom ili vazduhoplovom.

Prema naratoru videa, utvrda rezidencije uključuje "ogradu, bodljikavu žicu i danonoćno osiguranje". Iza jedne od tri glavne kuće takođe je ono što list opisuje kao veliki, uzdignuti nasip koji bi se mogao koristiti za postavljanje sistema PVO. Takođe, na placu se nalazi i veličanstveni vodopad.

Jirgen Naudit, koji često objavljuje proukrajinski sadržaj na društvenim mrežama, u ponedeljak je na X-u podelio deo videa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deki

    31. januar 2024 | 09:53

    Putin naspram naših direktora izleda ko puki siromah.

  • Dragan Nikolic

    31. januar 2024 | 09:09

    Americka i Britanska propaganda. Dok porodica Bajden i cela duboka drzava grca u korupciji,kriminalu,pedofiliji,narkomaniji, mediji pod njihovom brutalnom kontrolom gorom od najgore Gebelsove i Staljinove masinerje fantaziraju o "Putinovoj imovini" i cuj budalastina "u srcu Englaske"

  • Zoran

    31. januar 2024 | 09:51

    Što su bezočnije laži sa zapada narodi širom sveta sve više i više vole Putina i Ruse.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA