Vreme čitanja: oko 1 min.

U napadu na selo u Indiji spaljeno dete: 15 muškaraca osuđeno posle 20 godina

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Razlog za ovakvu presudu je ono što se desilo 23. januara 2001. godine u selu kada je grupa muškaraca otvorila vatru na dalite, najniži sloj društva, spalila im domove zbog svađe oko parčeta zemlje

  • 0
Deca tinejdžeri delikventi dečiji zatvor za decu Foto-ilustracija: Shutterstock

Sud u Maturi u indijskoj državi Utar Pradeš osudio je 15 muškaraca, pripadnika više kaste, na kaznu doživotnog zatvora. Presuda je stigla posle više od 20 godina u jednom od najgprih slučajeva nasilja među kastama. Svaki osuđeni takođe mora da plati i 73.000 indijskih rupija, navodi Times of India.

Razlog za ovakvu presudu je ono što se desilo 23. januara 2001. godine u selu kada je grupa muškaraca otvorila vatru na dalite, najniži sloj društva, spalila im domove zbog rasprave oko parčeta zemlje.

Tom prilikom, šestomesečna beba je spaljena živa, jedan muškarac je upucan, a još nekoliko ljudi povređeno.

Prema nalazima istrage, učestvovalo je 15 muškaraca i oni su osuženi zbog ubistva, pokušaja ubistva paljenja kuća, izazivanja nereda... Ukupno su 24 muškarca bila u pritvoru, a devetorica su umrla tokom suđenja. Većina njih ima više od 60 godina.

Na sudu je svedočilo 14 svedoka, uklkjučujući tu i doktora koji je obavio obdukciju stradalog deteta. Pola sume koju osuđeni moraju da plate ide bebinim roditeljima, a druga polovina podeljena između drugih žrtava nasilja.

Unuk jednog od osuđenih, 70-ogodišnjeg muškarca, rekao je da će se žaliti protiv ovakve presude.

(Telegraf.rs)

Video: Ruše se zgrade, voda nosi autobuse: Najmanje 17 poginulih, desetine nestalo u poplavama u Indiji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA