≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Potvrđeno! Taker Karlson najavio intervju sa Vladimirom Putinom

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Nalazimo se u Moskvi. Ovde smo da intervjuišemo predsednika Rusije, Vladimira Putina. To ćemo uskoro i uraditi", rekao je Taker Karlson.

  • 0
Vladimir Putin, Tucker Carlson Foto-kolaž: Tanjug/AP

"Nalazimo se u Moskvi. Ovde smo da intervjuišemo predsednika Rusije, Vladimira Putina. To ćemo uskoro i uraditi", rekao je Taker Karlson u objavi na društvenoj mreži X.

On je u video klipu objasnio zašto se odlučio na ovaj korak.

"Ovakvi intervjui su rizični, očigledno. Zato smo o tome pažljivo razmišljali prethodnih meseci. Evo zašto ovo radimo", dodao je on, a onda je usledilo objašnjenje.

"Prvo, zato što je to naš posao. Mi smo novinari. Naša dužnost je da informišemo ljude."

"Dve godine od početka rata koji je izmenio čitav svet većina Amerikanaca nije informisana. Oni nemaju pojma šta se dešava u ovom regionu, ovde u Rusiji ili 1.000 kilometara dalje u Ukrajini."

"A trebalo bi da znaju, jer puno plaćaju taj rat na načine koje ne razumeju."

"Rat u Ukrajini je ljudska katastrofa. Poginule su hiljade ljudi. Čitave generacije mladih Ukrajinaca. Najveća zemlja u Evropi gubi ljude. Ali dugoročni efekti su još gori."

"Ovaj rat je preoblikovao globalne vojne i ekonomske saveze, kao i posledice koje su usledile. Na kraju, isprevrtao je svetsku ekonomiju."

"Ekonomski poredak koji je važio posle Drugog svetskog rata, sistem koji je garantovao prosperitet Zapada više od 80 godina, sada se raspada veoma brzo, a sa njime i dominacija američkog dolara."

"Ovo nisu male promene. Ovo su istorijske promene. One će oblikovati živote naših unuka."

"Većina sveta ovo dobro razume. Oni mogu da vide. Pitajte bilo koga iz Azije ili sa Bliskog istoka kako će izgledati budućnost."

"Ne ohrabrujemo vas da se složite s onim što bi Putin mogao da kaže u ovom intervjuu, ali vas pozivamo da ga pogledate. Morate da znate što je više moguće. I da onda, kao slobodni građani, a ne robovi, donesete odluke", zaključio je Karlson.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA