Vreme čitanja: oko 2 min.

Anastasijino telo nađeno na njivi, posle 8 meseci isplivao novi dokaz: Osumnjičeni i dalje tvrdi da je nevin

Vreme čitanja: oko 2 min.

Svi dokazi predati su vlastima

  • 0

Osam meseci nakon što je u napuštenoj njivi pronađeno telo mlade Anastasije Rubinske na Kosu, pronađeni su novi tragovi.

U pitanju je torba sa njenim ličnim stvarima.

Njenu torbicu je u ponedeljak pronašao jedan građanin, čiji identitet nije otkriven.

Radi se o torbi koju je lepa devojka nosila na dan kada je ubijena.

Kako prenose grčki mediji, u trenutku pronalaska, torbica je bila otvorena.

Svi dokazi predati su vlastima.

Podsteimo, Anastasija Rubinska pronađena je mrtva na Kosu 18. juna 2023. godine.

Od početka glavni osumnjičeni je 32-godišnji muškarac iz Bangladeša.

Iako on sve vreme negira da ju je ubio, nadzorne kamere blizu njegove kuće snimile su njega i Anastasiju kako kobne večeri idu zajedno ka njegovom stanu. Sa druge strane, ne postoji snimak na kom se vidi da su zajedno i izašli iz stana, a osumnjičeni tvrdi da ju je nakon odnosa, na koji je ona pristala, ispratio kako bi se našla sa svojim dečkom.

U međuvremenu su policajci koji vode istragu o Anastasijinom ubistvu, istražili polusrušenu kuću na njivi blizu koje je pronađeno njeno telo. Policija veruje da je upravo na tom mestu Poljakinja ubijena, jer je ograda na kući bila slomljena, a pronađeni su i sveži utabani tragovi koji su mogli da nastanu zbog težine ljudskog tela.

Policija navodi i da su na putu od pomenute kuće do mesta gde je telo otkriveno, pronađene dve majice, cipela i Anastasijine cigarete.

Zbog toga se veruje da je ona ubijena u toj kući i da je Bangladešanin odatle odneo telo i ostavio ga ispod drveta.

"Najviše su nam pomogli snimci video nadzora i iskazi svedoka. Svedočenje cimera osumnjičenog nam je mnogo pomoglo. Sa svim informacijama koje imamo, pokušavamo da rekonstruišemo put kojim su išli. Ono što je sigurno je da je devojka iz kuće izašla živa. Verujemo da ju je osumnjičeni seksualno napao, a zatim i ubio", saopštila je tada portparolka grčke policije Konstantina Dimoglidu.

Ona je takođe dodala da se Anastasija sa Bangladežaninom sastala iz konkretnih razloga, ali da se njih dvoje nisu poznavali od ranije.

"Devojka je tog dana dosta popila. Počinilac je ranije privođen zbog kršenja imigracionog zakona, ali je u našoj zemlji boravio legalno. Čini se da je telo sam odneo do mesta gde je pronađeno. Miris tela koje je počelo da se raspada je volonterima pomoglo u istrazi. Bilo je dobro sakriveno, stavio je grane prkeo tela, morali su da kopaju kako bi je našli", dodala je portparolka grčke policije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA