≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Američki Senat usvojio paket pomoći Ukrajini i Izraelu

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Paket inostrane pomoći uključuje milijarde dolara za podršku Ukrajini i za bezbednosnu pomoć Izraelu, kao i humanitarnu pomoć za civile u Gazi, na Zapadnoj obali i Ukrajini

  • 7
Izbori u Americi, američki izbori, SAD Foto: Tanjug/AP

Američki Senat je na glasanju u utorak rano ujutru usvojio zakon o pomoći vredan 95,3 milijarde dolara koji podrazumeva i pomoć Ukrajini i Izraelu.

Paket inostrane pomoći uključuje milijarde dolara za podršku Ukrajini i za bezbednosnu pomoć Izraelu, kao i humanitarnu pomoć za civile u Gazi, na Zapadnoj obali i Ukrajini.

Predlog zakona je prošao u Senatu uprkos kritikama Majka Džonsona iz Predstavničkog doma.

Predlog zakona uključuje 60 milijardi dolara za podršku Ukrajini u njenoj borbi protiv Rusije, 14,1 milijardu dolara bezbednosne pomoći za Izrael, 9,2 milijarde dolara humanitarne pomoći i 4,8 milijardi dolara za podršku regionalnim partnerima u indo-pacifičkom regionu.

Senat je usvojio zakon nakon što su republikanci prošle nedelje blokirali širi zakon koji bi kombinovao stranu pomoć sa dvopartijskim sporazumom o granici. Republikanci su prvobitno zahtevali da bezbednost granica bude deo zakona, ali su potom odbacili dvopartijski sporazum o granici usred Trampovih silovitih napada na tu meru, kao i od najviših republikanaca u Predstavničkom domu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA