Vreme čitanja: oko 1 min.

Pronađen Ezedi, osumnjičen za hemijski napad u Londonu? Policija pronašla telo u Temzi, čekaju identifikaciju

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Na osnovu karakteristične odeće koju je nosio u vreme napada i imovine koju smo pronašli, čvrsto verujemo da smo pronašli Ezedijevo telo", rekao je komadant Džon Savel

  • 0
Abdul Ezedi London policija potraga Foto: Metropolitan Police

Britanska policija pronašla je telo u reci Temzi za koje se veruje da pripada Abdulu Šokusu Ezediju, osumnjičenom za hemijski napad u Londonu pre skoro četiri nedelje.

Posmrtni ostaci pronađeni su u reci Temzi u ponedeljak oko 16 časova nakon što ih je posada čamca primetila.

"Na osnovu karakteristične odeće koju je nosio u vreme napada i imovine koju smo pronašli, čvrsto verujemo da smo pronašli Ezedijevo telo", rekao je komadant Džon Savel.

"Kontaktirali smo njegovu porodicu i preneli im vesti", dodali su, prenosi Metro.

"Kao što možete očekivati posle dužeg vremenskog perioda u jakoj struji Temze, formalna identifikacija nije moguća vizuelno, niti na osnovu otisaka prstiju. Radićemo sa mrtvozornikom na drugim načinima da se završi identifikacija, kao što su DNK testiranje i zubni kartoni", objasnili su.

Ezedi (35) optužen je da je 31. januara u napadu korozivnom supstancom povredio 12 ljudi, uključujući majku (31) i njene dve ćerke, uzrasta tri i osam godina.

Osumnjičeni je poslednji put viđen na mostu Čelzi nešto pre 23:30 časova u večeri napada. Naveli su kako je imao jasan smer kretanja pre mosta, ali se zatim "njegovo ponašanje vidno" promenilo.

"Hoda gore-dolje i može ga se vidi kako se naginje preko ograde", rekao je tada portparol policije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA