Vreme čitanja: oko 3 min.

Madrid oblepljen fotografijama nestale Ane Knežević: Šta se do sada zna?

I. N.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Hoakin Amils Bonet, predsednik španske volonterske organizacije koja traga za nestalima, kaže da su apeli za Anu pregledani više od 15 miliona puta

  • 0
Ana Knezevich, Knežević, nestala Foto: Privatna arhiva

Madrid je prekrivenen plakatima sa likom Ane Knežević (40), koja je nestala u Španiji 2. februara i o kojoj porodica i prijatelji već nedeljama ne znaju ništa.

Ana, državljanka Kolumbije koja udata za Srbina, krajem prošle godine preselila se u Španiju nakon što su ona i suprug David doneli odluku da se raziđu.

Ona je živela u iznajmljenom stanu u luksuznom delu Madrida, a poslednji put je viđena 2. februara oko 22 sata ispred vrata stana. Narednog dana sa njenog broja je njenoj najboljoj prijateljici Sani stigla čudna poruka u kojoj piše da je "na ulici upoznala divnog čoveka i da sa njim ide van grada na nekoliko dana i da će se javiti kada se vrati".

Kako Ana nije uzvratila odgovor na naredne Sanine poruke, drugarica je 4. februara njen nestanak prijavila policiji.

Od tada širom Madrida lepe se plakati sa Aninim likom, sa nadom da ju je neko možda video i da će javiti gde je. Plakati su izlepljeni na banderama, pokraj bankomata, a apeli se masovno šeruju na internetu. Takođe, mediji neprekidno pišu o nestaloj Ani i pozivaju građane koji imaju neku informaciju da se jave nadležnima.

Hoakin Amils Bonet, predsednik španske volonterske organizacije koja traga za nestalima, kaže da su apeli za Anu pregledani više od 15 miliona puta.

Bonet je rekao da je njegova organizacija u stalnoj komunikaciji sa prijateljima i rođacima Kneževićeve.

"Naravno, strah postoji. Uvek govorimo da nada umire poslednja, zbog toga stalno govorimo da tragamo za Anom živom i zdravom", rekao je Bonet.

Bonet, koji kaže da je tokom potrage na neki način i portparol porodice, ističe da je Ana nakon razvoda želela trajno da se nastani u Španiji. Tvrdi da je zahtev za razvod pokrenut u januaru, te da je Ana kontaktirala advokate na Floridi. Međutim, do ovog trenutka nije podnet zvaničan zahtev za razvod braka u toj američkoj državi.

Porodica i prijatelji Kneževićeve rekli su da veruju da zajednički finansijski interesi bračnog para mogu imati neke veze sa njihovim spornim razdvajanjem.

NBC News je pronašao tri korporacije registrovane pod Aninim i Davidovim imenom na Floridi - EOX Technology Solutions Inc., Registered Corporate Agents LLC i EOX Capital LLC - i sve pružaju tehnološke i druge vrste podrške za preduzeća u Južnoj Floridi.

Bonet je rekao da je bračni par imao vrednu zajedničku imovinu.

Anin brat Huan Henao rekao je policiji 7. februara da njegova sestra i David imaju da podele značajnu količinu novca, te da je rastanak bio veoma stresan.

Policijski izveštaji u koje je NBC News imao uvid govore da je Huan rekao "da Anin muž nimalo nije bio srećan zbog toga".

Ken Padovic, advokat koji zastupa Davida Kneževića, istakao je da njegov klijent nije imenovan kao osumnjičeni, pa čak ni kao osoba od insteresa u vezi sa Aninim nestankom, te da David sve vreme pomaže španskim vlastima koje tragaju za Anom.

"David nema nikakve veze sa ovim. On je bio u Srbiji, nije bio u Španiji u vreme njenog nestanka. Naravno i mi se, kao i svi, nadamo da će je naći živu i zdravu", rekao je advokat.

Portparol Stejt departmenta u saopštenju je naveo da "blisko sarađuju sa lokalnim vlastima" u svakom slučaju kada je reč o nestalom državljaninu SAD u inostranstvu, ali nije naveo nikakve detalje u vezi sa nestankom Ane Knežević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA