Vreme čitanja: oko 2 min.

Telo Aleksandra izvukli iz Begeja na njegov 19. rođendan: "Bio je sa društvom, ne znamo kako je pao u vodu"

I. N.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kobne večeri izašao je sa drugarima u grad da proslavi rođendan. Nakon provoda krenuli su kući i Aleksandar je u jednom trenutku nastavio sam svojim putem

  • 0
Alex, Aleksandar , Begej Printskrin: Privatna arhiva

Telo mladića Aleksandra izvučeno je iz ledenog Begeja u Temišvaru baš na njegov 19. rođendan. Aleksandar, koji je pre nekoliko meseci došao u Temišvar da studira, nestao je po povratku sa proslave svog rođendana sa drugarima.

Policiju je pozvalo nekoliko mladih ljudi koji su ugledali da neko pluta u vodi. Na lice mesta su ubrzo stigle spasilačke ekipe i usledila je opsežna potraga. Nažalost, kada su Aleksandra konačno pronašli, više nije davao znake života.

Kako navode mediji vatrogasci i ronioci su šest sati tragali za Aleksandrom u ledenoj reci. U ovom trenutku nije poznato kako i zašto je Aleksandar zavšio u vodi.

Kobne večeri izašao je sa drugarima u grad da proslavi rođendan. Nakon provoda krenuli su kući i Aleksandar je u jednom trenutku nastavio sam svojim putem.

"Svi smo u šoku. Bio mu je rođendan... On mi je bio kolega, bili smo u istom studentskom domu, sobe su nam na istom spratu. Svaki dan sam ga viđao, javljali smo se jedan drugom, i danas saznam da ga više nema", rekao je jedan student fakulteta koji je Aleksandar pohađao.

Navodno je Aleksandar dozivao pomoć iz ledene vode, ali iako je pomoć stigla brzo, za mladića nije bilo spasa.

"Sve naše jedinice su bile u pripravnosti, stigli su i ronioci iz Arada da nam pruže podršku", rekao je Dan Viorel, vatrogasac iz Temišvara koji je učestvovao u potrazi.

On ističe da su uslovi tokom potrage bili veoma teški.

"Temperatura vode je bila veoma niska, a vidljivost značajno smanjena. Nije se zapetljao u nešto, telo smo našli na dnu", istakao je ronilac koji je satima pretraživao Begej.

Nije poznato da li je Aleksandar kobne večeri pio i, ako jeste, koliko je popio. Takođe, nije poznato da li je slučajno upao u reku ili se namerno bacio. Aleksandar je bio student na Fakultetu hemijskog inženjerstva na Politehničkom univerzitetu i njegove kolege misle da nije imao razloga da pribegne ekstremnom gestu i sebi oduzme život.

"On je bio divan mladić, odličan student, zaista momak na mestu", rekao je njegov kolega.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA