Vreme čitanja: oko 1 min.

Stigao odgovor SAD za smrt Navaljnog: U petak uvode sankcije za više od 500 entiteta u Rusiji

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ranije danas državna podsekretarka SAD Viktorija Nuland saopštila je da će Vašington uvesti "stotine i stotine i stotine" sankcija Moskvi

  • 12
Dzo Bajden, Vladimir Putin, Amerika, Rusija Ilustracija: Telegraf/Tanjug/AP

SAD će u petak uvesti sankcije za više od 500 ruskih entiteta u okviru akcije obeležavanja druge godišnjice od početka rata u Ukrajini, ali i zbog smrti opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, izjavio je danas zaminik američkog ministra finansija Voli Adejemo.

Adejemo je rekao da će akcija prvenstveno biti usmerena na vojno-industrijski kompleks, kao i na kompanije u trećim zemljama koje pomažu da se Rusiji olakša pristup određenoj robi, prenosi Rojters.

Ranije danas državna podsekretarka SAD Viktorija Nuland saopštila je da će Vašington uvesti "stotine i stotine i stotine" sankcija Moskvi.

Američki predsednik Džozef Bajden danas je tokom sastanka sa udovicom i ćerkom Navaljnog, Julijom i Dašom, potvrdio da će njegova administracija ''sutra objaviti velike nove sankcije Rusiji kao odgovor na Aleksejevu smrt, rusku represiju i agresiju i njen brutalni i ilegalni rat u Ukrajini''.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Чуј

    23. februar 2024 | 02:02

    'брутални и илегални рат у Украјини' - а ваши многобројни ратови по свету нису брутални и илегални? Они су ширење хуманизма и љубави, шта ли?

  • Krusko Medo

    23. februar 2024 | 02:11

    A što se to ameri brinu za jednog Rusa toliko????

  • M.K.

    23. februar 2024 | 11:49

    Da da ...sve te uvedene sankcije ništa promeniti nece.Nova imperija se probudila na istoku i vi ste odgovorni za to. Samo Brics države čine preko 50% svetske populacije a kako stvari stoje, pridružiće se i Teksas. Dolar oslabi. Ta propaganda i mašinerija iz bele kuce za medije protiv Rusije nije ništa novo....🇷🇺💫💫🌅❣️💘

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA