Vreme čitanja: oko 4 min.

Opsednuta nasiljem i smrću na mački vežbala ubistvo, pa ubila čoveka i dobila doživotnu: Horor u Oksfordu

M. P.

Vreme čitanja: oko 4 min.

Skarlet Blejk osuđena je na doživotnu robiju, uz minimum 24 godine odslužene kazne, ubistva španskog inženjera Horhea Martina Karena

  • 0
Scarlet Blake Skarlet Blejk Foto: Thames Valley Police

Ubica mačaka opsednuta nasiljem i smrću dobila je doživotni zatvor uz minimum od 24 godine nakon što je osuđena za ubistvo čoveka koga je namerno ciljala kao deo svoje seksualne fantazije, piše The Guardian.

Skarlet Blejk (26) fiksirala je Horhea Martina Karena (30) dok se vraćao kući iz noćnog izlaska u Oksfordu u julu 2021.

Blejkova, koja je transrodna žena, odvela ga je do zabačene obale reke gde je udaren flašom votke po potiljku, zadavljen, a zatim gurnut u reku Červel, gde se udavio.

Osuđujući Blejkovu u ponedeljak na krunskom sudu u Oksfordu, sudija Čemberlen je rekao:

"Vaša odluka da ubijete Horhea nije bila reakcija na nešto što je rekao ili uradio. To nije bila trenutna greška. To nije bila odluka doneta u besu, ili zato što su vas emocije savladale. Bio je to vrhunac plana koji ste mesecima razmatrali i formulisali."

Sudija je rekao da nema dokaza o seksualnim aktivnostima na mestu ubistva, ali da postoji "dosta dokaza da Blejkova doživljava seksualno zadovoljstvo davljenjem".

 Vežbala ubistvo na komšijinoj mački

Navodeći otežavajuće faktore, sudija je rekao:

"Zbog toga je postojala jasna seksualna motivacija za ubistvo. Takođe verujete da biste dobili zadovoljstvo, bilo seksualno ili ne, iz iskustva ubistva osobe. Siguran sam da ste uživali u ubistvu Horhea kao što ste uživali u ubijanju mačke."

Tužioci su rekli da je Blejkova ubio Karena jer je bila "fiksirana ba nasilje i saznanjem kako bi bilo ubiti nekoga".

Tokom svog svedočenja, ona je tvrdila da ima fragmentiranu ličnost, što uključuje i da je mačka, i mjaukala je poroti da pokaže kako će komunicirati sa prijateljima.

Ubistvo se dogodilo četiri meseca nakon što je Blejkova uživo emitovala užasno ubistvo mačke svog komšije. Ona je koristila hranu za mačke i nosilicu da namami ljubimca. Postavljajući stativ i kameru, okačila je mačku kanapom, pre nego što ju je otvorila.

Nakon ubistva, Blejkova je secirala životinju, odrubila joj glavu, uklonila joj krzno i kožu i stavila njeno telo u blender.

Dok je secirala mačku, rekla je: "Pa, jednog dana želim da naučim kako da to uradim osobi."

Tokom video snimka, u pozadini je išla pesma benda New Order "True Faith", za koju je sud čuo da je omaž Netfliks dokumentarcu pod nazivom "Don’t F**k with Cats! o čoveku koji je ubio mačke i čoveka.

Opsednuta povređivanjem i smrću

Tokom izricanja presude, sudija je rekao Blejkovoj da je imala "opsednutost povređivanjem i smrću".

"Pripisali ste svoja morbidna zanimanja podeljenoj ili disocijativnoj ličnosti koristeći jezik psihijatrije ili psihoanalize", rekao je sudija. "Razgovarali ste o poteškoćama koje ste imali od tranzicije u detinjstvu, da živite kao žena i o svom problematičnom odnosu sa roditeljima."

"Sve je ovo bio deo razrađenog pokušaja da se racionalizuje ono što ste uradili i odgovornost prebaci na druge. Nema dokaza da patite od neke relevantne mentalne bolesti ili drugog mentalnog poremećaja. Ono što ste uradili nije krivica društva koje vas nije prihvatilo. Nisu krivi vaši roditelji."

Za ubistvo, Blejkova je osuđen na doživotni zatvor sa minimalnim rokom od 24 godine, u koje se uračunava 196 dana koje je već provela u pritvoru. Ona je istovremeno osuđena na četiri meseca za nanošenje patnje životinji i dva meseca za krivičnu štetu.

Braća i roditelji su Karena opisali kao "nekog ko je zračio dobrotom i humorom i širio radost svojom duhovitošću i zaraznom radoznalošću".

Bio je u gradu sa saradnicima u centru Oksforda i pokušavao je da se vrati kući kada ga je Blejkova zatekla kako sedi na ulici.

Viđena je na nadzornim kamerama kako hoda ulicama Oksforda noseći tešku jaknu sa kapuljačom u vojnom stilu, masku za lice i ranac.

Komplet za ubistvo

Tužioci su sugerisali da je Blejkova u rancu nosila "komplet za ubistvo", uključujući garotu i gajtan sa leopardovim printom, što je ona negirala. Dajući iskaz, ona je negirala i da je tražila žrtvu i umesto toga je otišla u šetnju jer nije mogla da spava.

Rekla je da je prošetala sa Karenom do oblasti pod nazivom Parsonovo zadovoljstvo na obali reke i ostavila ga tamo živog da ode kući, rekavši poroti da ne zna kako je umro.

Sugestije da se Kareno, diplomirani inženjer elektrotehnike, možda ubio, odbacili su njegovi prijatelji i patolog iz Ministarstva unutrašnjih poslova koji je rekao da ne veruje da je španski državljanin umro slučajno.

Tužioci su rekli da je Blejkova imala "ekstremno interesovanje za smrt i povredu" i da je dobila seksualno zadovoljstvo od nasilja i ubistava.

Tokom suđenja, porotnicima je prikazan uznemirujući video Blejkove kako sporazumno vezuje ligaturu oko vrata svog tadašnjeg partnera odostraga i čvrsto je vuče sve dok nije izgledalo da je pao u nesvest.

Na suđenju se čulo da je Blejkova, koja je ranije bila poznata kao Alis Vang, došla u Veliku Britaniju iz Kine sa devet godina, a roditeljima je saopštila da je transrodna sa 12 godina.

Sud je takođe čuo da je razvila onlajn vezu sa Ešlin Bel, trans ženom koja živi u SAD.

Sud je saslušao i Belovu, koja je porotnicima rekla da je takođe seksualno stimulisana nasiljem, kao i da je Blejkova ubila Karena garotom pre nego što je njegovo telo bacila u vodu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA