Vreme čitanja: oko 2 min.

Osumnjičeni za ubistvo koji je na spektakularan način pobegao iz pritvora opet uhapšen: Objavljen snimak bega

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Leon Rafin (51) suočiće se sa dodatnim optužbama, uključujući teško bekstvo i teško zlostavljanje policajca, rekao je šerif župe Džeferson.

  • 0
Leon Ruffin Foto: Jefferson Parish Sheriffs Office

Osumnjičeni za ubistvo iz Luizijane koji je pobegao iz pritvora tako što je poprskao svoju zamenicu koja je prevozio i ukrao njeno vozilo nakon posete bolnici, pronađen je u utorak u hotelu u Nju Orleansu, rekli su zvaničnici.

Leon Rafin (51) bio je u pritvoru pod optužbom za ubistvo drugog stepena kada je u nedelju drsko pobegao iz pritvora.

Dva dana kasnije, pronađen je u hotelu u Nju Orleansu i priveden oko 14.30. u utorak od strane zamenika šerifa okruga Džeferson, policijske uprave Nju Orleansa i američke maršalne službe, saopštio je šerif okruga Džeferson Džo Lopinto tokom konferencije za novinare.

"Siguran sam da ćemo imati dodatna hapšenja u vezi s ovim", rekao je Lopinto na pitanje o saučesnicima. "On je ponovo u pritvoru i ostaće ovde dugo vremena."

Šerif je rekao da se veruje da je Rafin bio u hotelskoj sobi većinu vremena dok j ebio u bekstvu.

"Većinu vremena, mislim da je bio tamo. Dakle, prilično zatvoren u hotelskoj sobi umesto u zatvorskoj ćeliji. Mislim da se nije baš dobro zabavljao u poslednja dva dana", rekao je Lopinto.

On je od tada optužen za krađu motornog vozila, teško bekstvo, napad na policajca sa namerom da ga povredi i beg.

Rafin je pobegao u nedelju nakon što je odveden u lokalnu bolnicu nakon navodnih zdravstvenih problema, rekli su zvaničnici.

Kada je sa zamenicom šerifa izlazio iz bolnice, napravio je sabotažu kojom ju je naterao zamenika da izađe iz svog obeleženog patrolnog automobila i otvori vrata da ga proveri. Rafin ju je zatim poprskao biberom i pobegao tim vozilom, rekao je Lopinto.

Zamenica je bio lečena od biber spreja u bolnici i bila je "dobrog raspoloženja" nakon incidenta. Vlasti nisu znale kako se Rafin dočepao biber spreja.

Lopinto je rekao da veruje da je Rafin lažirao povrede u medicinskoj ustanovi popravnog centra pre posete bolnici kako bi izbegao nošenje okova i lisica.

Rafin je bio u pritvoru u zatvorskom centru Džeferson Periš od jula, optužen za ubistvo drugog stepena svog prijatelja Ganona Džonsona. Rafin se izjasnio da nije kriv za ubistvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA