Vreme čitanja: oko 2 min.

Dina, koja je preživela stravičan sudar vozova, imala 25 operacija: "Puzala sam polomljena da se spasim"

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Lekari su uložili nadljudske napore da mi spasu nogu, mnogo dugujem i svom poslodavcu koji je preuzeo brigu na sebe da plati svih 25 operacija koje sam imala", rekla je Dina

  • 0

Dina Magdalijanidis imala je sreću da preživi stravičnu nesreću u Larisi, u Grčkoj, koja se dogodila pre godinu dana, 28. februara 2023. godine kada su se međugradski i komercijalni voz direktno sudarili.

Mlada devojka se od tada trudi da povrati svoje fizičko i mentalno zdravlje, a zahvalna je Bogu što je preživela, za razliku od 57 osoba koji nisu bili takve sreće.

"Lekari su uložili nadljudske napore da mi spasu nogu, mnogo dugujem i svom poslodavcu koji je preuzeo brigu na sebe da plati svih 25 operacija koje sam imala", rekla je Dina.

Napomenula je da u početku nije imala podršku u svojoj zdravstvenoj borbi.

"Pokušale sam da se utešim deljeći iskustva sa devojkom koja je bila u sličnoj situaciji", dodala je.

Kada su je upitali kakvi su joj planovi za budućnost, devojka je objasnila da bi volela da ima barem "30 odsto život kao nekada".

"Želim da imam barem 30 odsto starog života, i psihički, i fizički. Bila sam veoma srećna i aktivna pre ove nesreće", objasnila je.

Prva misao koja joj je prošla kroz glavu nakon sudara jesu bile njena majka, sestra i baka.

"Nakon što se dogodio se sudar, bila mi je isečena obrva, to je prvo čega se sećam, a noga mi je bila slomljena. Jedna strana moje noge se podigla. Oni oko mene su pali na mene. Voz je iskočio iz šina i stvari su padale na mene. Prvo o čemu sam razmišljao u vezi sa nesrećom je kako će moja mama reagovati, kako će moja sestra i moja baka živeti sa tim", rekla je Dina.

Grčka Larisa bolnica sudar vozova Foto: Tanjug/AP

U glavi joj je već u sledećem trenutku bilo da mora da živi zato je rešila da se "podigne" psihički jer "mora da živi".

"Puzala sam na leđima i našla pukotinu kroz koju sam izašla i pala na šine sa skoro odsečenom nogom. Još gore sam se polomila, imala sam i prelom vrata. Puzala sam dok nisam našla svetlo. Nakon toga je izbio požar, čula sam ljude kako vrište, glasove kako nestaju...", rekla je vidno potrešena devojka.

Nakon što su došle ekipe Hitne pomoći, devojka je počela da vrišti.

"Vezali su mi nogu da zaustave krvarenje, tu su me spasili jer bih možda iskrvarila do bolnice", objasnila je.

Dina je objasnila da sada retko izlazi i da ne sreće često ljude. I dalje je na lekovima i ima noćne more.

"Imam noćne more koje me muče, trebaće mi još vremena da stanem na noge, u svakom smislu", zaključila je, prenosi Maria Claire.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA