Vreme čitanja: oko 2 min.

Jezivi detalji horora u Kanadi: Beba među 6 zaklanih, tinejdžer optužen za masakr

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Najmlađa žrtva u masakru u kojem su ubijene četiri odrasle osobe i dvoje dece bila je devojčica od dva i po meseca, objavila je policija

  • 0
Masakr u Otavi Foto: Tanjug/AP

Policija je optužila 19-godišnjaka po šest tačaka za ubistvo nakon što je više članova iste porodice masakrirano u "najvećem ubistvu u poslednje vreme" u kući u kanadskoj prestonici Otavi, javlja Mirror.

Najmlađa žrtva u masakru u kojem su ubijene četiri odrasle osobe i dvoje dece bila je devojčica od dva i po meseca, objavila je policija.

Devetnaestogodišnji Febrio De-Zojsa, državljanin Šri Lanke, optužen je za ubistvo. On je u to vreme živeo u kući, navela je policija.

Policija Otave potvrdila je da je najmlađa žrtva imala dva i po meseca. Beba je rođena u Kanadi, ali porodica je bila nova u zemlji pošto je došla iz Šri Lanke.

Odgovarajući na pitanje novinara, policija je potvrdila da je to najveće ubistvo u poslednje vreme u Kanadi.

Žrtve su identifikovane kao majka Daršani Banbaranaiake Gama Valve Daršani Dilantika Ekaniake (35) i njena deca, sedmogodišnji dečak Inuka Vicramasinger, četvorogodišnja ćerka Ašvini, dvogodišnja Rindžaana i beba Keli od dva i po meseca.

Šesta žrtva je muškarac, Amarakunmubidžadžansela Ge Gamini Amarakon (40).

Otac i suprug nastradalih pronađen je na licu mesta povređen. On je hitno prebačen u bolnicu gde je i dalje u teškom, ali stabilnom stanju.

Šef policije Otave Erik Stabs rekao je novinarima: "Ovo je bio besmislen čin nasilja počinjen nad nedužnim ljudima."

On je takođe potvrdio da je za sva ubistva i ranjavanje korišćen "predmet nalik nožu".

Policija kaže da je pokrenula "tragičnu i složenu" istragu.

Oni su takođe potvrdili da ranije nisu imali interakciju s osumnjičenim ili porodicom.

Šokantni incident odigrao se u oblasti Barhejven u kanadskoj prestonici Otavi, a policija je pozvana na lice mesta nešto pre 23 sata po lokalnom vremenu.

Policija je prvo pozvana na lice mesta zbog izveštaja da je otac vikao na ulici.

"Policija je odgovorila na pozive primljene u 22.52 i locirala je šestoro preminulih – četvoro dece i dve odrasle osobe – unutar rezidencije u oblasti Barhejven."

Policijska vozila bila su parkirana ispred kuće u ulici Berigen Drajv sa velikim kordonom koji je blokirao pristup stražnjim stranama kuća.

(Telegarf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA