Vreme čitanja: oko 1 min.

Propalestinski demonstranti uništili portret lorda Balfura na Kembridžu

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Propalestinski demonstranti uništili portret lorda Balfura na Kembridžu

  • 2
Propalestinski demonstranti uništili portret lorda Balfura na Kembridžu Foto: Handout / AFP / Profimedia

Propalestinski demonstranti su oštetili portret britanskog lorda Artura Balfora, koji je izložen na "Triniti" fakultetu, Univerziteta u Kembridžu, u znak protesta zbog rata u Pojasu Gaze.

Organizacija "Palestinska akcija" je na društvenim mrežama podelila video-snimak na kojem jedan od demonstranata prska crvenu boju preko portreta, a potom seče platno oštrim predmetom, prenosi Skaj njuz.

Britanska policija je saopštila da je dobila prijavu o navodnom krivičnom delu na Triniti fakultetu u Kembridžu i da se na licu mesta prikupljaju dokazi o slučaju, ali da u ovoj fazi istrage nije izvršeno nijedno hapšenje.

Lord Artur Džejms Balfor je bio britanski premijer između 1902. i 1905. godine, da bi kasnije postao ministar spoljnih poslova, kada je potpisao Balforovu deklaraciju 1917. godine.

Deklaracija je bila javna izjava britanske vlade u kojoj se sa blagonaklonošću gleda na uspostavljanje "nacionalnog doma za jevrejski narod u Palestini", a neki istoričari smatraju da je ona pokrenula proces koji je nastavio izraelsko-palestinski sukob, navodi britanska televizija.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA