Vreme čitanja: oko 2 min.

Amerikanac osuđen na doživotnu robiju zbog silovanja i ubistva u čuvenom nemačkom zamku

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Incident u junu privukao je pažnju širom sveta zbog prisustva velikog broja posetilaca u zamku Nojšvanštajn, od kojih su neki fotografisali i prenosili scenu dok su žene helikopterom prebacivane u bolnicu

  • 0
Nojšvanštajn Foto: Pixabay

Muškarac koga je nemački sud identifikovao kao Troja. B napao je dve Amerikanke u blizini turističke atrakcije u junu Nemački sud osudio je Amerikanca na doživotnu kaznu zatvora zbog silovanja i ubistva turistkinje i pokušaja ubistva njene prijateljice u napadu u blizini poznate turističke destinacije, javlja The Guardian.

Incident u junu privukao je pažnju širom sveta zbog prisustva velikog broja posetilaca u zamku Nojšvanštajn, od kojih su neki fotografisali i prenosili scenu dok su žene helikopterom prebacivane u bolnicu.

Muškarac, 31-godišnji turista iz Mičigena kojeg je sud identifikovao kao Troja B, sprijateljio se sa dve Amerikanke u blizini mosta Maria, sa kojeg se pruža pogled kao sa razglednice na bajkoviti zamak u Bavarskoj, pre nego što ih je namamio da odu od javni put uz obećanje još boljeg vidikovca.

Tamo, u krševitom pejzažu u blizini zamka, ugušio je i silovao 21-godišnju ženu i bacio njenu 22-godišnju prijateljicu niz 100-metarsku jarugu kada je pojurila da joj pomogne.

Ona je preživela sa teškim povredama nakon što se uhvatila za granu drveta.

Devojka od 21 godine je takođe bačena preko platforme nakon što ju je Troj B. silovao. Umrla je u bolnici nekoliko sati kasnije.

Sud je utvrdio da je samo davljenje bilo fatalno.

U jednom trenutku muškarac je svojim telefonom, za koji su tužioci utvrdili da je pun nasilne pornografije, snimio sebe kako je davi kaišem. Uhvaćen je kasnije istog dana nakon opsežne policijske potrage.

"Upotrebio ju je i bacio preko platforme kao predmet koji mu više nije bio potreban", rekao je tužilac sumirajući slučaj, prenosi javni emiter BR. Sudija suda u Kemptenu, u južnoj Nemačkoj, osudio je Troja B. na doživotni zatvor, uz napomenu da je zločin "posebne težine" – nalaz koji znači da počinilac neće dobiti automatski uslovni otpust nakon 15 godina, kao što je slučaj sa ubistvo koje se ne karakteriše kao teško.

Optuženi nije osporio optužbu za ubistvo 21-godišnjakinje, ali je tražio da se utvrdi da ubistvo nije bilo teško.

Na presudu se može uložiti žalba i zatvorenik može da se prijavi za izdržavanje kazne u SAD, iako je njegov advokat rekao da je savetovao optuženom da to ne čini pošto su zatvorski uslovi u Nemačkoj bolji.

Zamak Nojšvanštajn, oko 105 km jugozapadno od Minhena, jedna je od najpopularnijih destinacija u Evropi, koja privlači oko 1,4 miliona posetilaca godišnje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA