≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mladić greškom ubio svoju majku, od tada ne prestaje da plače: Novi detalji stravičnog nesrećnog slučaja

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Džejlen je odmah pozvao hitnu službu i svog dedu i rekao da ne može da veruje da se ovo dogodilo", rekao je njegov advokat

  • 1

Mladić star 25 godina iz Misurija uhapšen je nakon što je navodno pucao i ubio sopstvenu majku, rekavši da je mislio da je u pitanju provalnik koji je pokušavao da uđe na zadnja vrata kuće u kojoj su oboje živeli, javlja LawAndCrime.

Džejlen Džonson je priveden prošle nedelje i optužen za jednu tačku za ubistvo iz nehata i jednu tačku za oružani zločin u ubistvu 56-godišnje Monike Džonson-Meknikls, saopštile su vlasti.

Prema saopštenju Policijske uprave Olivet, policajci su u četvrtak, 7. marta oko 7.20, odgovorili na hitni poziv u vezi sa pucnjavom koja se dogodila u kući koja se nalazi oko 17 kilometara zapadno od Sent Luisa.

Po dolasku na lice mesta, policajci su pronašli žensku žrtvu — kasnije identifikovanu kao Džonson-Meknikols — koja je imala prostrelnu ranu. Hitna pomoć stigla je ubrzo i pokušala je da reanimira žrtvu, ali je ona podlegla povredi i konstatovana je njena smrt na licu mesta.

U optužnim dokumentima Tužilaštva okruga Sent Luis navodi se da je Džonson "svesno ili sa ciljem nanošenja ozbiljne fizičke povrede" izazvao smrt svoje majke "pomoću smrtonosnog oružja".

"Tokom ranih jutarnjih sati 7. marta 2024. godine, osumnjičeni Džejlen Džonson je pucao i ubio Moniku Meknikls-Džonson dok je pokušavala da uđe u kuću", navodi se u dokumentu. Policija je takođe napisala da veruje da Džonson "predstavlja opasnost za zajednicu".

Advokat odbrane Vil Goldštajn, Džonsonov branilac, rekao je da poznaje Džonsonovu porodicu već duže vreme i da je smrtonosna pucnjava bila nesreća.

"Dobio sam mahnit poziv od oca Monike koji mi je rekao šta se dogodilo, te da je Džejlen mislio da provalnik dolazi sa zadnja vrata i on je pucao. Sve je ovo tragično i od tada on nije prestao da plače. Džejlen voli svoju mamu i njegova mama ga je volela", rekao je Goldstin stanici.

"Džejlen je odmah pozvao hitnu službu i svog dedu i rekao da ne može da veruje da se ovo dogodilo."

Goldstin je, kako se izveštava, takođe primetio da je Džonson - bivši igrač američkog fudbala na koledžu - držao vatreno oružje u kući jer je prethodno bio opljačkan pod pretnjom pištolja.

"Mogu vam reći da je trenutno u haosu", nastavio je Goldštajn.

"On je zaposlen i nema kriminalnu istoriju. Bio je koledž sportista i on je čovek sa svetlom budućnošću. Poznavajući Moniku kao i ja, ona ne bi želela ništa više da njen sin stane na noge i da ima dobar život."

Zapisi pokazuju da je Džonson pušten iz zatvora okruga Sent Luis nakon što je dao kauciju od 100.000 dolara. Predviđeno je da se ponovo pojavi pred sudom 13. marta na ročištu za reviziju slučaja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Momo

    13. mart 2024 | 02:33

    To brate rusijate nikad nece ostavit na cijedilu uvek ceti pomoco stoje u njenoj moci rusija nije agresor kako moze neko da bude agresor na vlasitu zemlju jeli tebi poznato daje Ukraine bila rusija I daje dobila ime Ukraine i sve dok zapad nije umijeso svoje sape Ukraine je bila bradska sa rusijom I zapad umesa svoje sape I rusijaje moral da udari na Ukrainu dajoj nato nedode na granicu eto toje cista istina a treba I tebi daje jasno da u Ukraine ima fasista I nacista koji su u drugom svedskom ratu ratovili protiv rusa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA