Vreme čitanja: oko 2 min.

"Oca Jeronima je obožavao, ne znamo zašto ga je izbo": Napadnuti iguman manastira u stabilnom stanju

I. N.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Meštani su u šoku i što je mladić nakon napada otrčao u šumu i sebi presudio. Kažu da su čuli da je imao psihičkih problema, ali dodaju da nikad ranije nije bio agresivan

  • 5
bolnica, čovek u bolnici, stariji čovek, stariji čovek u bolnici Foto: Shutterstock/Olena Yakobchuk

Meštani Kosaute, gde je u nedelju izboden iguman manastira Pokrova presvete Bogorodice i dalje su u šoku zbog napada i kažu da ništa nije slutilo da će mladić, koji je pokušao da ubije igumana, to učiniti.

"Često smo ga viđali u crkvi, dolazio je i sa roditeljima. Otac Jeronim, kad god bi ga video, zajedno bi sa njim palio sveće. Mladić ga je baš poštovao, obožavao. Ništa nije slutilo da će ovo da se dogodi", kažu meštani.

U šoku su i što je mladić nakon napada otrčao u šumu i sebi presudio. Kažu da su čuli da je imao psihičkih problema, ali dodaju da nikad ranije nije bio agresivan.

"U poslednje vreme ga nismo viđali, možda je bio na lečenju... Ali, svakako ovo niko nije očekivao", rekli su meštani.

Iz bolnice gde je iguman smešten na lečenju kažu da je on u teškom, ali stabilnom stanju. Ističu da se razmatra njegovo prebacivanje u drugu bolnicu na dalje lečenje.

"On je izgubio ogromne količine krvi. Mi smo uspeli da ga reanimiramo po dolasku u bolnicu, primio je transfuziju, a onda mu se stanje ponovo naglo pogoršalo. Pričamo o četiri litre krvi. Intubirali smo ga, operisali. Srećom, stanje mu se opet stabilizovalo i on je sad ekstubiran i svestan. Procenjuje se njegovo stanje radi prebacivanja u drugu medicinsku ustanovu", naveli su iz bolnice.

Podsetimo, napad se dogodio u nedelju u jutarnjim časovima, a uoči krštenja u manastirskoj crkvi. Mladić, čije ime nije saopšteno, napao je arhimandrita Jeronima ispred njegove kuću koja se nalazi u manastirskom kompleksu.

Iskušenica Jevgenija, koja je bila u crkvi u trenutku napada, rekla je da je iguman došao do vrata crkve i tu se srušio.

"Bila sam u crkvi, spremali smo se za krštenje. Otac Jeronim je uspeo da otvori vrata, jedva je izgovorio nešto i samo je pao. Tu su neki muškarci dotrčali da ga podignu i onda smo videli da su im ruke krvave", rekla je iskušenica.

Ona je istakla da niko nije video trenutak napada, te da nikom nije bilo jasno šta se dogodilo sa igumanom.

"Mislili smo da ga je udarila kap, da je imao infarkt", svedoči Evgenija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA