Vreme čitanja: oko 1 min.

Lekari uspeli da spasu igumana manastira Pokrova presvete Bogorodice: Izbo ga parohijan, pa se ubio

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iako su prve informacije bile da je iguman preminuo od zadobijenih povreda, lekari su uspeli da ga reanimiraju po dolasku u bolnicu

  • 3
Sveće paljenje crkva Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Arhimandrit Jeronim, iguman manastira Pokrov presvete Bogorodice u Kosauti, koji je u nedelju pronađen kako leži u lokvi krvi, je u kritičnom, ali stabilnom stanju.

Iako su prve informacije bile da je iguman preminuo od zadobijenih povreda, moldavski mediji javljaju da su lekari uspeli da ga reanimiraju po dolasku u bolnicu, te da je iguman hitno operisan.

Danas je direktorka bolnice u kojoj je iguman smešten objavila apel na društvenim mrežama u kojem moli građane da doniraju krv.

"Dana 10. marta 2024, iguman manastira iz sela Kosauti primljen je u okružnu bolnicu Soroka u kritičnom stanju. Hitna operacija obavljena je zajedno sa specijalistima iz Kišinjeva. Pacijent je teško, ali stabilno, svestan je, priča. Zbog gubitka velike količine krvi, pacijentu je urađena transfuzija, a uprava bolnice moli sve ljude dobre vere da daju krv za arhimandrita Jeronima i da mu spasu život. Čekamo Vas na Odeljenju za transfuziju krvi 12.03.2024. i 14.03.2024.godine od 08.00 časova. Učinimo dobro delo zajedno“, napisala je direktorka Okružne bolnice Soroka Ela Ursu na Fejsbuku.

Podsetimo, igumana je izbo parohijan, mladić (26) koji je potom izvršio samoubistvo. On je igumanu zadao više uboda nožem u predelu leđa i vrata, nakon čega je pobegao u šumu gde se obesio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA