≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Britanska ambasada u Kijevu demantovala smrt kralja Čarlsa

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brojni ruski sajtovi preneli su ranije u toku dana da je Čarls umro u 76. godini od kancera, navodeći neimenovane "medijske" izvore

  • 2
Kralj Čarls Foto: Tanjug/AP

Britanska ambasada u Ukrajini saopštila je danas da kralj Čarls Treći nije mrtav, nakon što su ruski mediji objavili da je britanski monarh preminuo.

"Želimo da vas obavestimo da je vest o smrti kralja Čarlsa III lažna", navodi se u objavi britanske ambasade u Ukrajini na društvenoj mreži X.

Britanski list Dejli mejl navodi da su lažnu vest ranije u toku dana preneli brojni ruski sajtovi, navodeći neimenovane "medijske" izvore.

"Kralj Čarls III umro je sa 75 godina, prema medijskim izveštajima. Nema informacija iz kraljevske porodice, niti u britanskim medijima", objavili su RUSKI MEDIJI.

Nedugo nakon toga, piše Dejli mejl, ruski sajtovi ažurirali su svoju vest i naveli da je Čarls ipak živ.

Ruska agencija RIA prenela je reči portparolke pres službe Bakingemske palate Rebeke Gevin koja je takođe potvrdila da je britanski kralj živ.

"Sa zadovoljstvom potvrđujemo da kralj nastavlja da vodi zvanične i privatne poslove", rekla je Gevin za rusku agenciju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    18. mart 2024 | 17:26

    Lepo pisete. Kijev je u Rusiji. Toooo

  • Danilo

    19. mart 2024 | 09:49

    Demantovala britanska ambasada u Kijevu!!! Takvu,lažnu ili istinitu vest treba da opovrgne ili potvrdi sama palata koja nikako nije u Ukrajini (nije baš jasno kakve veze ima baš Kijev sa celom pričom)...a kralj da potvrdi svoje prisustvo na ovom svetu barem nekom ličnom objavom ili pojavljivanjem u javnosti...isto bi mogla i snajka da uradi...ipak su oni najskuplja familija na svetu,debelo koštaju U.K. Njihova nacija ima puno pravo da zna šta se događa...nije da se tiče ostatka sveta ali svakako vlada veliko interesovanje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA