Vreme čitanja: oko 1 min.

Vrhovni sud SAD dozvolio Teksasu da hapsi migrante na granici, Apelacioni blokirao zakon

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prema zakonu Teksasa o migracijama, policiji bi bilo dozvoljeno da hapsi migrante koji ilegalno pređu granicu iz Meksika i izriče krivične kazne

  • 0
Migranti Teksas SAD Foto: Tanjug/AP

Apelacioni federalni sud blokirao je zakon američke države Teksas o migracijama samo nekoliko sati nakon što je Vrhovni sud SAD saopštio da bi mera, poznata kao SB4, mogla da stupi na snagu dok se parnica nastavlja.

Federalni Apelacioni sud sa sedištem u Nju Orleansu naložio je u utorak uveče da se sporni novi zakon o migracijama u Teksasu pauzira samo nekoliko sati nakon što je Vrhovni sud SAD rekao da bi zakon mogao da stupi na snagu, objavio je NBC njuz.

Taj apelacioni sud jutros sluša argumente o tom pitanju.

Prema zakonu Teksasa o migracijama, policiji bi bilo dozvoljeno da hapsi migrante koji ilegalno pređu granicu iz Meksika i izriče krivične kazne.

Zakon bi takođe ovlastio sudije Teksasa da naređuju da se ilegalni migranti deportuju u Meksiko.

Zakon, koji je u decembru potpisao republikanski guverner Teksasa Greg Abot, tretira ilegalni ulazak u Teksas kao krivično delo i dozvoljava teksaškim sudovima da nalože deportaciju imigranata, iako je sprovođenje imigracionih zakona u nadležnosti savezne vlade.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA