≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Fotografija sa Arčijevog krštenja je izmenjena? Još jedan kraljevski portret pod velom sumnje

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Globalna foto agencija Getty rekla je da je portret "digitalno poboljšan"

  • 0
Megan Markl, princ Hari i Arči Foto: Tanjug/AP

Zvanična fotografija sa krštenja princa Arčija, na kojoj princ Hari i Megan Markl ponosno poziraju sa članovima britanske kraljevske porodice, poslednja je fotografija koja je uvučena u sagu manipulacije sa fotografijama.

Globalna foto agencija Getty rekla je da je portret "digitalno poboljšan".

Fotografija, koju je napravio modni fotograf Kris Alerton, objavljena je nakon Arčijevog krštenja 6. jula 2019. godine. Na njoj je tadašnji dvomesečni Arči u naručju majke Megan koja sedi pored princa Harija, dok su na fotografiji još kralj Čarls, kraljica Kamila, princ Vilijam, Kejt Midlton, Meganina majka Dorija i sestre princeze Dajane.

Sinoć je Alerton odlučno porekao da je manipulisao slikom.

"Kontaktirao sam uređivački tim Getty da zatražim pojašnjenje", rekao je za Daily mail.

Fotograf se prisetio da je njegovom portretu bilo potrebno samo "veoma minimalno podešavanje" tona i ekspozicije, jer je pažljivo pripremio kameru i podešavanja osvetljenja pre dolaska kraljevske porodice.

"Preostalo je samo da se koncentrišem na snimanje opuštenog i prijatan trenutak, brzo i efikasno za njih", rekao je on.

Cela drama sa fotografijama kraljevske porodice nastala je oko portreta princeze od Velsa povodom Dana majki nakon što je priznala da ona "povremeno eksperimentiše sa editovanjem slika".

Nekoliko međunarodnih novinskih agencija povuklo je tu fotografiju.

I fotografija pokojne kraljice Elizabete Druge sa praunucima takođe je prema navodima poznate svetske agencije prepravljana.

Kraljica Elizabeta II rođendan unuci Foto: Tanjug/AP

Getty Images tvrde da je fotografija kraljice sa praunucima, a koju je načinila Kejt i koju je Kensingtonska palata objavila prošle godine "digitalno menjana", a CNN navodi da su pronašli izmene na čak 19 mesta.

U pitanju je fotografija objavljena u aprilu 2023, na kojoj se vidi kraljica – koja je umrla sedam meseci ranije, kako je okružena decom. Palata je saopštila da je fotografiju načinila Kejt u zamku Balmoral u Škotskoj mesecima pre kraljičine smrti, ali su ispravke dovele do zabune oko toga da li je slika zapravo spojena sa različitih fotografija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA