Vreme čitanja: oko 1 min.

Otkriveno kada su u bolnici pokušali da pristupe medicinskom kartonu Kejt Midlton

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izvori su rekli da bi "do tri osobe" mogle biti uključene u navodni pristup Kejtinoj medicinskoj dokumentaciji

  • 1
Kejt Midlton bolnica Foto: Tanjug/AP

Skotland Jard bi mogao da sprovede istragu nakon što je navodno pristupljeno medicinskim podacima Kejt Midlton kada je napustila bolnicu.

Svetski poznata Londonska klinika u Marilebonu, gde je princeza od Velsa podvrgnuta operaciji abdomena u januaru, pokrenula je istragu nakon navoda da je osoblje pokušalo da pristupi njenoj privatnoj medicinskoj dokumentaciji.

Nakon što je cela drama oko Kejt Midlton obišla svet, izvori su za Mirror rekli da bi "do tri osobe" mogle biti uključene u navodni pristup Kejtinoj medicinskoj dokumentaciji.

Navodni prekršaj dogodio se nakon što je buduća kraljica otpuštena iz bolnice 29. januara, a društvene mreže postale pune čudnih i bizarnih teorija zavere u vezi sa njenom operacijom.

Izvori su rekli da bi krivična istraga, opisana kao "bez presedana" i koju sada vodi Kancelarija komesara za informacije (ICO), mogla da se odvija uporedo sa dodatnom istragom Metropolitenske policije.

Pristup nečijoj medicinskoj dokumentaciji bez razloga ili pristanka može biti krivično delo. Ako ICO istraži i pronađe dokaze da se medicinskoj dokumentaciji pristupilo nezakonito, može preduzeti mere, uključujući krivično gonjenje i kažnjavanje odgovorne osobe na sudu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA