Vreme čitanja: oko 2 min.

Ukrajina ima novog nacionalnog heroja, svi slave ovog snajperistu: "Imao sam nekoliko sekudni za sve"

I. N.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Koristeći Brauning M2 uspeo je da obori krstareću raketu koja je bila usmerena prema Kijevu

  • 13

Ruski napadi na Kijev ne jenjavaju već puna dva dana, a na društvenim mrežama u jeku najžešćeg raketiranja pojavio se snimak ukrajinskih kopnenih snaga koje pucaju na ruske projektile.

Jedan vojnik uspeo je gotovo nemoguće. Oborio je krstareću raketu na noćnom nebu.

To je navodno uspeo uz pomoć teškog mitraljeza "Browning M2" i u kratkom roku je postao nacionalni heroj, o čemu svedoči i niz objava na X-u.

"Sinoć su ukrajinski vojnici teškim mitraljezom oborili ruski krstareći projektil. Naježim se kad ih čujem kako navijaju na kraju snimka. Tokom raketnog napada na Kijev mobilna grupa kopnenih snaga uništila je neprijateljsku krstareću raketu vatrom iz mitraljeza Brauning M2. Pravi heroji", piše u jednoj od objava na X.

Oglasio se i savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine, Anton Geraščenko.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova Ukrajine pokazalo je vojnika Nacionalne garde koji je u noći 21. marta oborio krstareću raketu koja je bila usmerena prema Kijevu. Njegovo ime je Oleksij. On je protivavionski snajperista brigade Burevij. U sklopu pokretne streljačke grupe, vojnik, zajedno sa svojim saborcima štiti ukrajinske gradove tokom neprijateljskih vazdušnih napada", pojasnio je Geraščenko, a onda preneo reči junaka:

"Istrčao sam na položaj. Nakon što sam procenio situaciju, vizuelno sam pronašao metu svojim termovizijskim nišanom i pogodio projektil. Imao sam bukvalno nekoliko sekundi da sve to obavim", rekao je Oleksij. Trenutak kasnije, rekao je, video je kako je projektil eksplodirao.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA