Vreme čitanja: oko 2 min.

Osuđeni roditelji devojke koja je umrla na kauču: Na njemu i živela 12 godina, crvi mileli po njoj

Vreme čitanja: oko 2 min.

Doktorka Dana opisala je jezive detalje nakon što je telo devojke pronađeno u kući

  • 0
Lacey Fletcher Foto: Privatna arhiva

Roditelji devojke iz Luizijane, koja je 12 godina živela na kauču dok su crvi mileli po njoj, osuđeni su na 20 godina zatvora.

Šila i Klejt Flečer uhapšeni su u januaru 2022. godine nakon što je njihova ćerka Lejsi (36) pronađena mrtva u jezivim uslovima, na kauču, prekrivena fekalijama i crvima.

Lejsi je nestala iz javnosti 2002. godine, a sa kauča se nije makla punih 12 godina. Kada je umrla imala je jedva 40 kilograma, naveli su iz tužilaštva.

Patolog je naveo da je devojka umrla od akutne zapuštenosti, te da je i dve godine nakon otkrića ovog slučaja duboko potresen onim što je video.

"Viđao sam svakakve vrste smrti. Viđao sam beživotna tela čitav svoj radnik vek, ali nikada ono što se dogodilo Lejsi", ispričao je Evel Bikam novinarima, dodajući da niko nije zaslužio da se tako muči.

Lejsi je "srasla" sa kaučem kroz svoju istrulelu kožu, a kada je pronađena, kosti su virile iz tela, rekao je mrtvozornik.

Prilikom izricanja presude Lejsinim roditeljima, okružni tužilac je rekao da se niko ne bi ovako svirepo ponašao prema drugom ljudskom biću.

Lejsini roditelji su sve vreme suđenja insistirali da su nevini, ističući da je njihova ćerka bolovala od Aspergerovog sindroma i da je bila anksiozna. Tvrdili su da je odbijala da ustane sa kauča, te da su joj tamo donosili obroke i nošu.

Ističu da je njihova ćerka bila "zaključana u svom telu", te da je bila toliko neurološki obolela da je mogla samo da pomera oči, ali ne i udove.

Sheila, Clay Fletcher Foto: East Feliciana Parish Sheriff’s Department

Ali je nekoliko izvora upoznatih sa slučajem i porodicom reklo je da je to laž i direktno su okrivili roditelje za ono što se dogodilo Lejsi.

Prema istrazi, Lejsini roditelji su je odveli psihologu 2000. godine, kada je imala 14 godina, i rekli da pati od teške socijalne anksioznosti. Vratili su se doktoru 2010. bez Lejsi i rekli da odbija da napusti njihov dom i da je mokrila i vršila nuždu po podu.

Lekar im je rekao da bi je trebalo hitno hospitalizovati, ali devojka u bolnicu nikad nije dovedena.

Džes Isli, koji je poznavao Flečerove 25 godina, rekao je da nije ni znao da imaju ćerku iako su se decenijama viđali svake nedelje.

On je za Klej i Šilu rekao da su bili građani za uzor.

"Divni, pažljivi, ili smo bar mi tako mislili. Šokiran sam onim što sam saznao. Srce mi je slomljeno", rekao je Isli.

Forenzički patolog Dana Trokler otkrila je da je Lejsino telo bilo prožeto dekubitusom i da je pretrpela hroničnu infekciju kostiju sa "polarizujućim vlaknima i crvima u izloženoj površini kostiju".

"Crvi su bili u perineumu i oko dekubitnih čireva. Da su se crvi pojavili nakon smrti pronašli bismo larve i jajašca u predelu očiju, ušiju i nosa", rekla je doktorka Dana.

Uzrok Lejsine smrti je kao sepsa zbog kombinacije višestrukih stanja, uključujući infekciju kostiju, produženu nepokretnost, ekstremnu pothranjenost i "teško hronično zanemarivanje osobe sa posebnim potrebama".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA