Vreme čitanja: oko 1 min.

EU apeluje: Međunarodna zajednica mora da bude čvrsto ujedinjena protiv terorizma

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Najoštrije osuđujem gnusni napad koji je počinjen u Moskvi prošle noći", rekao je Borelj

  • 4
Kijev Žozep Borelj Foto: Tanjug/AP

Šef diplomatije Evropske unije Žozep Borelj rekao je danas da međunarodna zajednica mora da se čvrsto ujedini protiv terorizma, nakon napada u Moskvi u kojem je, prema poslednjim informacijama, ubijeno više od sto ljudi.

"Najoštrije osuđujem gnusni napad koji je počinjen u Moskvi prošle noći. Terorizam je ponovo ciljao nevine ljude. Međunarodna zajednica mora da ostane čvrsto ujedinjena u borbi protiv terorizma", naveo je Borelj na platformi X (Tviter).

Podsetimo, federalna služba bezbednosti Rusije saopštila je danas nakon hapšenja da je četvorica osumnjičenih terorista, nakon napada koji su sinoć izveli u koncetrnoj dvorani "Krokus siti hol" u Moskvi, imala nameru da pređe granicu Rusije i Ukrajine i da su imali kontakte na ukrajinskoj strani.

Napad se dogodio u 18 sati kada su najmanje tri osobe u maskirnim uniformama upale u "Krokus siti hol" u kom se u tom trenutku, između ostalog, održavao koncert popularne ruske grupe "Piknik".

Napadači su bukvalno s vrata otvorili vatru na prisutne civile, a zatim bacili bombu ili zapaljivu materiju koja je izazvala veliki požar. Na lice mesta došli su pripadnici hitnih službi, kao i veliki broj specijalaca koji su uleteli u zgradu.

Nekoliko časova kasnije saopšteno je da je zgrada bezbedna i da je požar lokalizovan. Tada je počelo izvlačenje ranjenih i mrtvih, a ISIS se oglasio tvrdnjom da su njegovi pripadnici nakon napada uspeli da pobegnu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TRumph

    23. mart 2024 | 13:25

    Pa ISIS je stvorila US i UK sa ciljem da svrgnu Asada u Siriji. Sada pojedince koriste za prljave akcije. Sve dok na tlu tih država ne "zakuka narod" nema mira u svetu.

  • Buki

    23. mart 2024 | 14:21

    On valjda misli na onih 13000 dece sto je Izrael ubio za tri meseca.

  • Z

    23. mart 2024 | 13:27

    Pa ,ovaj izgleda hire nego onaj iz Mordora i Dvije kule:) Evil-handred precent:)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA