≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Putin se obratio naciji: Teroristi bežali ka Ukrajini, tamo ih je čekao "prozor"

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ono što se dogodilo u Krokusu nazvao krvavim i varvarskim terorističkim napadom

  • 19
Vladimir Putin izbori Rusija Foto: Tanjug/AP

Obraćanje predsednika Rusije Vladimira Putina počelo je u 15:30 časova, a tom prilikom je strogo osudio napad u Moskvi.

Ono što se dogodilo u Krokusu nazvao krvavim i varvarskim terorističkim napadom.

"Desetine mirnih, nevinih ljudi postale žrtve terorističkog napada u Krokusu. Pružićemo neophodnu pomoć svima. Strelci su krenuli ka Ukrajini, gde im je bio pripremljen "prozor", rekao je.

Putin je istakao zahvalnost ekipama Hitne pomoći, vatrogascima i spasiocima koji su učinili sve da spasu život ljudi. Takođe, izjavio je saučešće svima koji su izgubili porodicu i prijatelje.

"Naša zajednička dužnost je da budemo u istim redovima, tako će i biti", dodao je.

"U našem multietničkom društvu, Rusija je više puta prolazila kroz najteža, ponekad nepodnošljiva iskušenja, ali je postajala još jača. Isto će se dogoditi i sada" ovo su bile reči Vladimira Putina u obraćanju građanima Rusije.

Predsednik je 24. mart u Rusiji proglasio danom žalosti za poginulima u terorističkom napadu u Krukusu i izneo najnovije informacije o istrazi.

Putin je obećao da će pružiti neophodnu pomoć svim žrtvama i porodicama žrtava.

On je rekao i da su sva četiri izvršioca terorističkog napada u Krokusu pronađena i privedena, a uhapšeno je ukupno 11 osoba.

Putin je potvrdio da će istražne agencije i agencije za sprovođenje zakona učiniti sve da se utvrde svi detalje terorističkog napada. Teroristi će se suočiti sa odmazdom i zaboravom, rekao je on.

"Očigledno je da smo suočeni sa pripremljenim masakrom civila", najavio je šef države.

On je obećao da će svi počinioci, organizatori i naručioci terorističkog napada biti pravedno kažnjeni.

"Identifikovaćemo i kazniti sve koji stoji iza terorističkog napada", rekao je on.

Podsetimo, federalna služba bezbednosti Rusije saopštila je danas nakon hapšenja da je četvorica osumnjičenih terorista, nakon napada koji su sinoć izveli u koncetrnoj dvorani "Krokus siti hol" u Moskvi, imala nameru da pređe granicu Rusije i Ukrajine i da su imali kontakte na ukrajinskoj strani.

Napad se dogodio u 18 sati kada su najmanje tri osobe u maskirnim uniformama upale u "Krokus siti hol" u kom se u tom trenutku, između ostalog, održavao koncert popularne ruske grupe "Piknik".

Napadači su bukvalno s vrata otvorili vatru na prisutne civile, a zatim bacili bombu ili zapaljivu materiju koja je izazvala veliki požar. Na lice mesta došli su pripadnici hitnih službi, kao i veliki broj specijalaca koji su uleteli u zgradu.

Nekoliko časova kasnije saopšteno je da je zgrada bezbedna i da je požar lokalizovan. Tada je počelo izvlačenje ranjenih i mrtvih, a ISIS se oglasio tvrdnjom da su njegovi pripadnici nakon napada uspeli da pobegnu.

Poruke saučešća i osude napada stigli su iz celog sveta, od SAD do Belorusije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slobodan

    23. mart 2024 | 14:13

    Vjerujem da ce ih sve pronaći i da svi zajedno nahebali...tu gamad treba iskoreniti do zadnjeg...ubijati neduzan narod to mogu samo kukavice. Smrt teroristima

  • PERA

    23. mart 2024 | 13:53

    UDRI VLADIMIRE !!!

  • Z

    23. mart 2024 | 13:52

    Brt,vrijeme je da predjemo na plan Z! Rokaj Satanama ,pa ,sta ces ,mora se,nema druge!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA