Vreme čitanja: oko 2 min.

Dajanin brat se obratio javnosti nakon Kejtinog priznanja da boluje od raka: Ima samo reči hvale za nju

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kejt je u šokantnom priznanju otkrila celom svetu da boluje od raka što je bio razlog njenog povlačenja iz javnosti i odstupanja od kraljevskih dužnosti

  • 0
Kejt Midlton Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Nakon saznanja da je princeza od Velsa obolela od raka, javnosti se obratio Dajanin brat Čarls Spenser koji je pohvalio Kejt Midlton i zbog njene "neverovatne snage i staloženosti".

Kejt je u šokantnom priznanju otkrila celom svetu da boluje od raka što je bio razlog njenog povlačenja iz javnosti i odstupanja od kraljevskih dužnosti.

Ujak princa Vilijama je na društvenim mrežama odao počast Kejt Midlton, koja je uverila javnost da je „dobro i da svakim danom postaje sve jača fokusirajući se na stvari koje će joj pomoći da izleči“, u njenom umu, telu i duhu'.

"Neverovatna snaga i staloženost", napisao je Čarls.

Princezin rak je otkriven tek nakon što je u januaru podvrgnuta velikoj operaciji abdomena na londonskoj klinici. Kensingtonska palata je saopštila da neće deliti detalje o tome kakvu vrstu raka princeza ima, niti u kojoj je fazi raka i zamolila je ljude da ne spekulišu.

"Trebalo nam je vremena da sve objasnimo Džordžu, Šarlot i Luisu na adekvatan način i da ih uverimo da ću biti dobro", rekla je ona u iskrenom obraćanju.

"Kao što sam im rekla, dobro sam i svakim danom postajem sve jača fokusirajući se na stvari koje će mi pomoći da izlečim. Imam Vilijama pored sebe što je takođe veliki izvor utehe i podrške. Kao i ljubav, podrška i dobrota koju su pokazali mnogi od vas. To nam oboje znači mnogo", rekla je Kejt.

Kralj i kraljica su rekli da će "nastaviti da pružaju ljubav i podršku celoj porodici u ovom teškom trenutku".

Ljudi širom Velike Britanije i širom sveta okupili su se da pogledaju i pročitaju saopštenje. Mnogi su primećeni ispred Bakingemske palate kako čitaju vesti na svojim mobilnim telefonima sa šokiranim i zabrinutim pogledima.

Pola Hadžel, majka Tonija Hadžela kome je pre dve godine dijagnostikovan rak creva i koja je upoznala Kejt kada je u decembru posetila londonsku dečju bolnicu Evelina, uputila je princezi svoje molitve i savetovala je da „svaki dan prihvati kako dođe“.

Riši Sunak je predvodio poruke podrške princezi od Velsa iz celog političkog spektra nakon što je objavila da je na lečenju od raka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA