Vreme čitanja: oko 1 min.

Intervju uglednog lekara doneo nova nagađanja o Kejt Midlton: "Jedan detalj nema medicinskog smisla"

Đ. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dijagnoza je došla nekoliko dana nakon što je viđena kako se smeje sa princom Vilijamom dok su napuštali svoju omiljenu farmu u blizini kuće u Vindzoru

  • 1
Kejt Midlton bolnica Foto: Tanjug/AP

Princeza od Velsa, Kejt Midlton objavila je juče da joj je dijagnostikovan rak u 42. godini i da je podvrgnuta "preventivnoj" hemoterapiji.

U duboko emotivnoj video poruci, snimljenoj u Vindzoru u sredu, Ketrin je otkrila da je vest došla kao 'veliki šok' i da su ona i Vilijam "činili sve što možemo da obradimo i upravljamo ovim privatno zbog naše mlade porodice ".

Dijagnoza je došla nekoliko dana nakon što je viđena kako se smeje sa princom Vilijamom dok su napuštali svoju omiljenu farmu u blizini kuće u Vindzoru.

Potparol Kejt Midlton kazao je da detalji o njenom lečenju neće biti objavljeni, kao niti informacija o kojem se tačno tipu raka radi.

Međutim, ugledni američki lekar dr Džonaton Rejner, profesor medicine na fakultetu George Washington, gostujući na CNN-u u emisiji Andersona Kopera, kazao je da jedna objavljena stvar "nema medicinskog smisla".

Dr. Reiner smatra da izjava da je rak Kejt Midlton otkriven tek nakon velike operacije abdomena nema smisla s medicinske tačke gledišta.

- Kada se ljudi podvrgnu  operaciji, obično više ne idu na "eksplorativnu operaciju", jer svim operacijama prethode detaljne analize, ali i CAT skeneri i magnetna rezonanca. Kako bi hirurški tim imao dobar uvod u problem, to bi potvrdila patologija, rekao je doktor.

- Dakle, uklonjen je komad tkiva koji se šalje direktno u laboratoriji za patologiju, često i tpokom same operacije, pa ponekad rezultati, je li nešto rak ili nije, diktiraju dalji tok operacije. Dakle, vrlo je verovatno da je hirurški tim znao o čemu se radi i pre operacije, a to je potvrđeno tokom patološkog testiranja za vreme operacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA