Vreme čitanja: oko 1 min.

Islamska država preuzela odgovornost za ubistvo 30 vojnika u Nigeru

Đ. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vlasti Nigera saopštile su da je sporazum raskinut jer američke delegacija, koja je bila u poseti, nije poštovala diplomatski protokol

  • 1
Al Kaida, Islamska država ISIS Foto: Shutterstock

Teroristička organizacija Islamska država preuzela je danas odgovornost za napad na vojsku Nigera u kojem je ubijeno 30 vojnika.

Vojnici su ubijeni početkom nedelje u zasedi u regionu Tilaberi na zapadu zemlje, saopštila je teroristička organizacija na Telegramu, prenosi Rojters.

Niger je jedna od nekoliko zapadnoafričkih zemalja koje se bore protiv islamističkih pobunjenika, pored Malija i Burkine Faso.

Od 2020. godine, u sve tri države izvedeni su vojni udari zbog neuspeha vlasti da zaštite civile, navodi agencija.

Vojna hunta koja je na vlasti u Nigeru raskinula je ove nedelje vojni sporazum sa SAD koji je omogućavao vojnom i civilnom osoblju Ministarstva odbrane SAD pristup i prolaz na tlu Nigera.

Vlasti Nigera saopštile su da je sporazum raskinut jer američke delegacija, koja je bila u poseti, nije poštovala diplomatski protokol.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ocigledno

    24. mart 2024 | 09:57

    Zar nije ocigledno Rusija stavila i Kina neto na Amerikui odmah se to desilo Zasto ? Da se Rusija i Kina okrene protiv Muslimana i podrzi Ameriku i Jude za plana za Palestina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA