≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jedan od optuženih pred teroristički napad u Moskvi objavio fotografije na Instagramu: Čak 8 u jednom danu

J. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Optuženi je rekao da je radio u fabrici parketa u Podolsku, a registrovan je u Krasnogorsku

  • 67
Shamsidin Fariduni terorista osumnjičen za teroristički napad Moskva Foto: Tanjug/AP

Jedan od optuženih za teroristički napad u Krokus siti holu kod Moskve objavio je u februaru fotografije iz Istanbula na društvenoj mreži "Instagram", saznaju ruski mediji.

Šamsidin Fariduni je objavio osam postova u jednom danu, i to 23. februara. Gotovo sve fotografije ukazuju na lokaciju "Aksaraj, Istanbul".

Među objavljenim fotografijama nalazi se i fotografija samog Faridunija, kao i fotografije za koje se pretpostavlja da su snimljene u Fatih džamiji.

Basmanski sud Moskve je prethodno odredio zadržavanje Faridunija do 22. maja. Kako ruski mediji prenose, on je otkrio da je rođen 1998. godine u Tadžikistanu i da ima osmomesečno dete.

Optuženi je rekao da je radio u fabrici parketa u Podolsku, a registrovan je u Krasnogorsku. Teroristički napad na Krokus siti hol, pucnjava i požar, dogodili su se 22. marta uveče pre koncerta u Krasnogorsku kod Moskve.

Dopisnik ruskog medija koji je prisustvovao incidentu javio je da je nekoliko maskiranih muškaraca upalo u salu, pucali na ljude iz neposredne blizine i bacali zapaljive bombe.

Prema poslednjim podacima Istražnog komiteta, poginulo je 137 osoba, od kojih su troje dece. Glavna i odgovorna urednica medijske grupe Rossiia Segodnia i televizijskog kanala RT Margarita Simonian javila je da je broj žrtava porastao na 143. Prema podacima, u terorističkom napadu povređene su 182 osobe.


Pronađena su i privedena sva četvorica izvršilaca terorističkog napada – pokušali su da pobegnu i krenuli ka Ukrajini, gde im je na ukrajinskoj strani pripremljen "prozor" za prelazak granice.

Rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da se radi o strancima. Basmanski sud Moskve je u ponedeljak uveče poslao u pritvor do 22. maja svu četvoricu optuženih - Dalerjona Mirzoeva, Sajidakramija Račabalizodu, Šamsidina Faridunija i Muhamedsobira Fajzova.

Vladimir Putin je naveo da je privedeno ukupno 11 ljudi, a snage bezbednosti rade na otkrivanju cele terorističke baze.

Prema FSB-u, oružje koje su teroristi koristili bilo je unapred pripremljeno u kešu. Predsednik je rekao da Rusija nije suočena samo sa pažljivo cinično planiranim terorističkim napadom, već sa pripremljenim i organizovanim masovnim ubistvom civila.

Predsednik je istakao da će svi počinioci, organizatori i naručioci ovog zločina biti pravedno i neizbežno kažnjeni.

(Telegraf.rs)

Video: Ljudi u panici slomili staklo da pobegnu iz koncertne dvorane nakon napada terorista

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA