Vreme čitanja: oko 1 min.

Šest opozicionara iz Venecuele se krije u argentinskoj ambasadi: "Zabrinuti zbog progona protivnika Madura"

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarstvo spoljnih poslova Argentine je odbilo da otkrije imena opozicionih lidera iz Venecuele iz bezbednosnih razloga

  • 0
Nikolas Maduro Foto: Tanjug/AP

Argentinska vlada saopštila je danas da se u njenoj ambasadi u Venecueli kriju neki opozicioni lideri te zemlje i dodala da je zabrinuta zbog propadanja institucija i progona protivnika predsednika Venecuele Nikolasa Madura.

Ministarstvo spoljnih poslova Argentine je odbilo da otkrije imena opozicionih lidera iz Venecuele iz bezbednosnih razloga, ali lokalni mediji naveli su da je reč o šest političara bliskih opozicionoj liderki Mariji Korini Maćadi, prenosi Rojters.

Maćadi je sud zabranio da obavlja javne funkcije, tako da neće moći da se kandiduje na izborima u julu iako je prethodno pobedila na opozicionim izborima.

Dvoje saradnika bliskih Maćadi je uhapšeno, a za još sedmoro su izdati nalozi za hapšenje.

Nakon što nije uspela da se registruje za kandidaturu ni Maćadina zamena Korina Joris, glavna venecuelanska opoziciona grupa "Demokratsko jedinstvo" registrovala je bivšeg ambasadora Edmunda Gonzalesa.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Predsednik Maduro odbrusio Amerikancima i zapretio pobunjenicima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA