Vreme čitanja: oko 1 min.

Poznatog jutjubera oteli zbog brutalnog Džimi Roštilja, vođe bande na Haitiju: Tražili 700.000 evra

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jutjuber se na ostvru zadesio kako bi intervjuisao čoveka poznatog kao Džimi "Roštilj", najmoćnijeg vođu bande u zemlji

  • 0
YourFellowArab Printskrin: Twitter/YourFellowArab

Banda, koja je postala jedna od glavnih na Haitiju, uzela je za taoca zvezdu na Jutjubu Adison Pierre Maluf poznatijeg kao YourFellowArabna.

Jutjuber se na ostvru zadesio kako bi intervjuisao čoveka poznatog kao Džimi "Roštilj", najmoćnijeg vođu bande u zemlji.

Dana 14. marta, Malufa je uhvatila banda poznata kao 400 Mavozo, koju je predvodio kralj Lanmo 100 Jou, koji je na FBI listi najtraženijih.

Ozloglašena banda je za otkup jutjubera tražila 700.000 evra.

Otmičarima je do sada isplaćeno oko 40.000 dolara, prenosi Haiti24.

Maluf, koji je libanskog porekla, živi u Atlanti. Na svom zvaničnom sajtu, Maluf sebe naziva "komičarem, profesionalnim igračem i kreatorom sadržaja, ali i čovekom iz naroda".

Jedan od Maloufovih kolega, Tvič strim Lalem, potvrdio je na društvenoj mreži Iks da je njegov prijatelj uzet kao talac. Poruku je završio uz reči podrške: "Uskoro ćeš izaći".

Lalem je ponovo postavio poslednji video koji je poznati jutjuber Maluf postavio na Haitiju. On govori gledaocima o opasnostima boravka u zemlji u ovom trenutku.

"Idem na još jedno od tih putovanja. Ako umrem, hvala što ste gledali šta sam rekao. Ako nastavim živim, slava Bogu", bila je jedna od objava jutjubera pre odlaska na Haiti.

FBI nudi nagradu od milion dolara za informacije koje dovedu do hapšenja Lanmoa 100 Joua.

Podsetimo, u nasilju bandi na Haitiju ove godine dosad je ubijeno više od 1.500 osoba, saopštila je danas Kancelarija Ujedinjenih nacija za ljudska prava (OHCHR).

U izveštaju OHCHR-a navodi se da su do 22. marta ove godine ubijene 1.554 osobe, dok je prošle godine ubijeno ukupno 4.451 osoba, prenosi Rojters.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA