≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Telegraf.rs na stanici u Beču gde je navodno viđena mala Danka: Prolaznik nam odmah prišao i samo ovo rekao

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tragom informacije da bi Danka mogla da se nalazi u Beču, ekipa Telegraf.rs se tamo uputila i obišli smo stanicu gde je nastao snimak na kojem je, kako se sumnja, devojčica koja je nestala u okolini Bora

  • 3

Čitav region, ali i Evropa, digli su se da pokušaju da pronađu malenu Danku Ilić, koja je prošlog utorka nestala iz Banjskog Polja kod Bora. Proverava se da li je ova dvogodišnjakinja završila u Beču, a nakon što je tamo snimljena devojčica koja neverovatno podseća na nju i to kraj jedne tramvajske stanice.

Tragom informacije da bi Danka mogla da se nalazi u Beču, ekipa Telegraf.rs se tamo uputila i obišli smo stanicu gde je nastao snimak na kojem je, kako se sumnja, devojčica koja je nestala u okolini Bora.

Kako je u večernjim satima u Beču počeo da duva olujni vetar i pada jaka kiša, na samoj stanici i u neposrednoj blizini nismo zatekli mnogo ljudi. Jedan od prolaznika, koji je rodom sa naših prostora, zastao je kada nas je ugledao kako snimamo. Odmah mu je bilo jasno zašto smo tu.

I on nam je rekao da se nada da će malu Danku naći živu i zdravu.

"Ne znam da li je ta devojčica sa snimka stvarno Danka, ali se svakako nadam da će to dete pronaći uskoro i da je živa i zdrava", rekao nam je prolaznik kojeg smo zatekli kod stanice i koji je otrčao dalje bežeći od kiše.

Podsetimo, devojčica koja je snimljena, a za koju se proverava da li je nestala Danka, bila je u društvu dve žene, najverovatnije Rumunke.

Snimak je napravio Srbin koji živi u Beču i o svemu odmah obavestio srpsku, ali i austrijsku policiju.

Podsetimo, u istragu o njenom nestanku uključila se i bečka policija. Ambasada Srbije poziva sve koji u Austriji prepoznaju nestalu devojčicu da prijave policiji. U međuvremenu, Interpol je objavio međunarodnu potragu.

NJ. E. Marko Blagojević, ambasador Republike Srbije u Austriji za Telegraf.rs objašnjava da Ambasada Republike Srbije u Republici Austriji je u kontaktu sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije i Republike Austrije i razmenjuje sve značajne podatke u vezi sa nestankom devojčice Danke Ilić.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije je nadležno da informiše javnost u vezi sa detaljima istrage, a ono što očekujemo od austrijske strane je da nas, čim utvrde identitet lica sa snimka, o tome službenim putem obaveste. Uvereni smo da, kao što Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava kriminalističke policije Republike Srbije profesionalno i predano rade na utvrđivanju svih činjenica, isto i austrijska policija prioritetno postupa u ovom slučaju. Takođe, pošto je Ambasada Srbije obavestila ovdašnju javnost, društva, organizacije i srpsko-austrijska udruženja, možemo da ocenimo da su u ovom slučaju svi postupili ozbiljno i odgovorno", rekao je Blagojević za portal Telegraf.rs.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gvoz

    2. april 2024 | 08:02

    Svi su postupili kako treba,i preduzeli radnje, obavestili javnost, a deteta nema 8 dana....!?

  • Miki

    2. april 2024 | 00:08

    Nekako se sve razvodnjava

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA