≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ambasador Srbije u Austriji za Telegraf o detaljima potrage za Dankom Ilić (2) u Beču

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ambasada Srbije obavestila je ovdašnju javnost, društva, organizacije i srpsko-austrijska udruženja

  • 9
Ambasador Marko Blagojević u Beču Foto: Vladimir Žujko

Snimak devojčice u Beču koja likom i po godinama podseća na nestalu Danku Ilić(2), proširio je istragu i na drugu stranu, te nadležni organi kako Srbije tako i Austrije uveliko istražuju ovaj slučaj.

NJ. E. Marko Blagojević, ambasador Republike Srbije u Austriji za Telegraf.rs objašnjava da Ambasada Republike Srbije u Republici Austriji je u kontaktu sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije i Republike Austrije i razmenjuje sve značajne podatke u vezi sa nestankom devojčice Danke Ilić.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije je nadležno da informiše javnost u vezi sa detaljima istrage, a ono što očekujemo od austrijske strane je da nas, čim utvrde identitet lica sa snimka, o tome službenim putem obaveste. Uvereni smo da, kao što Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava kriminalističke policije Republike Srbije profesionalno i predano rade na utvrđivanju svih činjenica, isto i austrijska policija prioritetno postupa u ovom slučaju. Takođe, pošto je Ambasada Srbije obavestila ovdašnju javnost, društva, organizacije i srpsko-austrijska udruženja, možemo da ocenimo da su u ovom slučaju svi postupili ozbiljno i odgovorno, kaže Nj.E. Marko Blagojević za portal Telegraf.rs

Podsetimo, tokom jučerašnjeg dana pojavio se snimak na kojem se nalaze dve žene i devojčica za koju se navodi da je nestala dvogodišnja Danka Ilić iz Bora. Snimak je napravljen u Beču.

Kako se na snimku može videti, dve žene sa torbama stoje na ulici, a oko njih se igra malena devojčica koja podseća na Danku.

Ova informacija stiže 6. dana potrage za devojčicom.

Kako je Telegraf.rs pisao, snimak je napravio čovek, Srbin koji boravi u Beču, te je pokušao da se obrati ženama koje su bile u pratnji devojčice, ali nisu ništa uspele da ga razumeju.

Kako je rekao, one su je dozivale, ali dete im se nije odazivalo!

Sva dešavanja u vezi sa nestankom male Danke, možete pratiti na na našem BLOGU UŽIVO.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zika

    1. april 2024 | 14:44

    Jadno dete

  • Evrem

    1. april 2024 | 14:56

    Opasan sistem u Becu kako kazu ovde u komentarima nema zajebancije odmah hvataju. Nema od te policije nista, oni tamo znaju samo klince zbog trave da hapse, nista vise!

  • komsija

    1. april 2024 | 15:35

    Ovaj moze samo dobro pecenje da nadje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA