Vreme čitanja: oko 1 min.

Pogledajte trenutak hapšenja dečaka (12) koji je ubio dete u školi u Finskoj: Zna se odakle mu oružje

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mladić je početkom godine prebačen u novu školu i navodi se da se mučio da se integriše sa svojim novim drugovima iz razreda

  • 3

Finska policija saopštila je danas da je 12-godišnji dečak, koji je osumnjičen da je upucao i ubio drugara iz razreda i ranio još dvoje, bio žrtva maltretiranja što ga je navodno navelo da počini ovaj užasan zločin.

"Motiv tog čina je identifikovan kao vršnjačko nasilje. Osumnjičeni je na saslušanju rekao policiji da je bio žrtva maltretiranja, a ta informacija je potvrđena i u policijskoj preliminarnoj istrazi", navodi se u saopštenju policije.

Dodali su da je dečak početkom godine prebačen u novu školu i da se mučio da se zbliži sa svojim novim drugovima iz razreda.

Ova informacija usledila je nekoliko sati nakon što se grupa ožalošćenih jutros okupila ispred škole da oda počast detetu koje je ubijeno.

Jučerašnji napad šokirao je Finsku, ali i celu Evropu, a trenutno se plavo-bele zastave nalaze na pola koplja, dok veliki broj ljudi, uključujući roditelje, nastavnike i kolege učenika, polažu cveće i pali sveće u blizini školske zgrade u kojoj se dogodila pucnjava.

Finska vlada proglasila je sredu danom žalosti širom zemlje, naloživši svim državnim agencijama i institucijama da spuste nacionalnu zastavu na pola koplja.

Komemoraciji su se pridružila mnoga privatna domaćinstva širom Finske.

Podsetimo, dečak je juče saslušan, kada je navodno priznao ubistvo. Kako po zakonu ne može biti krivično odgovoran jer ima manje od 15 godina, on je juče predat Centru za socijalni rad, a očekuje se da će njegovo saslušanje biti nastavljeno tokom današnjeg dana.

Inače, dečak je koristio oružje koje pripada njegovom bliskom rođaku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Map

    3. april 2024 | 15:26

    I trebali su odma pozvati nase mudrace kako bi im oni dalu upute da odma krenu u lov na lovce te da su oni svemu krivi jer imaju legalno oruzje

  • Антун Чупак

    4. april 2024 | 15:47

    Ух ала су нежни ти финци!!!😡😡😡😇😇😇

  • Pp

    3. april 2024 | 17:47

    Hoće li sad da krenu protesti "Finska protiv nasilja" i da napadnu Vučića i Srbiju...??? Ni oni u Češkoj i Nemačkoj nisu napali svoju državu zbog masovnih ubistava...jer vole svoju zemlju i znaju čija je krivica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA