Vreme čitanja: oko 2 min.

Sofija, Kata i Lucija sahranjene uz potresne reči porodice i prijatelja: "Čuvaćemo vas u našem sećanju"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sve tri devojke su bile veoma talentovane i imale su život pred sobom

  • 0
Slovačka poginule devojke Foto: Facebook

Porodica, prijatelji i poznanici tri učenice koje su stradale u Slovačkoj kada ih je pregazio autobus jer je vozač navodno slučajno skinuo nogu sa kočnice dok je vozilo bilo u brzini, sahranjene su 10. aprila, a za njih su imali da kažu samo reči hvale.

Lucija (17), Sofija (18) i Kata (17) poginule su u saobraćajnoj nesreći u blizini kampusa kada je vozač nesvesno skinuo nogu sa kočnice dok je autobus bio u brzini i pregazio desetoro učenika.

Sve tri devojke su bile veoma talentovane i imale su život pred sobom. Lucija je želela da bude lekar i obožavala je prirodu, dok je kao osoba bila veoma osetljiva, smirena i duboko religiozna devojka. Dosta vremena je provodila moleći se, zbog čega je navodno često kasnila u školu.

Ova 17-godišnjakinja je uživala da bere pečurke i provodila je vreme sa majkom, sestrom, dedom i bakom. Volela je da putuje i čita, a ovog meseca je trebalo da položi vozački ispit.

Slovačka poginule devojke Foto: Facebook

"Uvek ćemo vas čuvati u našem sećanju", rečeno je na poslednjem oproštaju od ove tri predivne devojke.

Sofija je bila talentovana pevačica, a išla je ka tome da postane učiteljica ili advokat. Zanimale su je mnoge stvari, bila je svestrana, posvećena i izvrsna u školi.

"Svoj izvanredan pevački talenat razvila je od malih nogu u osnovnoj školi. Izuzetna vokalna sposobnost u kombinaciji sa vrednim radom i istrajnošću doneo joj je na desetine nagrada na takmičenjima, čak i onim međunarodnim", rečeno je na pogrebnoj ceremoniji.

Slovačka poginule devojke Foto: Facebook

Kata je želela da se bavi crtanjem, bila je umetnička duša. Učila je likovnu umentnost u Osnovnoj umetničkoj školi. Bavila se i sportom. Volela je prirodu, životinje i igrala hokej.

"Procvetali smo sa njom. I uvek smo bili obogaćeni. Jednostavnost koja se krila u njoj bila je najveća lepota njene duše i srca", rekli su o Kati.

Slovačka poginule devojke Foto: Facebook

Podsetimo, devojke su stradale 6. aprila kada je vozač, religiozan čovek koji je takođe poznavao nastradale devojke, trebalo je da ih bezbedno preveze u prostorije Kapitula. On je bio za volanom autobusa MAN starog 20 godina sa automatskim menjačem.

Prema portalu cas.sk, vozač nije bio ispraksovan da upravlja navedenim autobusom. Prema rekonstukciji, muškarac je sedeo u upaljenom autosubu i čekao da devojke izađu iz njega kada mu je navodno skliznula noga sa kočnice dok je bio u režimu vožnje, umesto parkiranja ili neutralnog.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA