Vreme čitanja: oko 2 min.

Mirelino raskomadano telo našli na njivi, policija upala na imanje Turčina: Doselio se na Balkan devedesetih

I. N.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tvrđava u kojoj živi Turčin osumnjičen za ubistvo i davljenje Mirele, u blizini auto-puta

  • 1
Rumunija Bukurešt autoput devojka žena smrt Foto-montaža: Društvene mreže, Shutterstock

Policija je identifikovala osumnjičenog za ubistvo Mirele (38), čije raskomadano telo je pronađeno kraj auto-puta kod Bukurešta, na jednoj njivi. Kako navode mediji, u pitanju je muškarac rodom iz Turske koji ima vrednu nekretninu kod prestonice.

Policija je u četvrtak pretresla skladište koje je u vlasništvu osumnjičenog, a koji se nalazi blizu Bukurešta. Njegove komšije kažu da je u pitanju veoma agresivan muškarac, koji je ranije i deci pretio nožem.

Njegovo imanje nazivaju i "tvrđavom". Kuća je sagrađena na placu gde i skladište. Sve je okruženo visokim betonskim zidovima i prekriveno sigurnosnim kamerama.

Policajci su imanje češljali sedam sati, a pronašli su gomilu otpada koje je osumnjičeni verovatno skupljao godinama.

Lokalni mediji prenose da je Turčin došao u Rumuniju 1998. godine. Pozivajući se na izjave komšija pišu da je povučen čovek, ali i izuzetno agresivan, te je više puta dolazio u sukob sa njima, zbog čega je protiv njega podizana i krivična prijava.

"I deci u kraju je pretio nožem", tvrde komšije.

Upitani za Mirelu, čije telo je pronađeno na njivi kraj auto-puta, ističu da je poznaju i da su je viđali kako dolazi u "tvrđavu".

Tvrde kako su je sa Turčinom videli krajem februara, početkom marta.

Podsetimo, Mirela je nestala 6. marta, a nestanak policiji je prijavila njena sestra.

"Čak je i poštar video Mirelu kod njega. Jednom u dvorištu, drugi put u automobilu", tvrdi izvor i dodaje da će Turčin biti saslušan.

Mirelino telo pronađeno je na njivi kraj auto-puta Bukurešt-Pitesti 5. aprila oko 15 časova, skoro mesec dana nakon što je nestala. Kobnog 6. marta je svojoj sestri rekla da ide da se nađe sa jednim muškarcem, nakon čega joj se izgubio svaki trag. Zabrinuta, sestra je već idućeg dana prijavila nestanak.

Potraga za nestalom ženom nije dala rezultate, a telo su prošle sedmice pronašli radnici dok su se vraćali sa posla.

"Prišao sam i shvatio da je u pitanju ljudska noga. Video sam prvo patiku. Kako je stopalo bilo malo, odmah mi je bilo jasno da je u pitanju ženska noga. Prišao sam bliže, želudac mi se okrenuo, odjednom sam osetio užasan smrad. Shvatio sam da je još nešto unutra, ali nisam smeo da priđem bliže", ispričao je radnik koji je sa kolegama odmah otišao u policiju.

Ubrzo su patrole i forenzičke ekipe blokirale čitavo područje. Delove tela pronašli su zapakovane u više plastičnih kesa u radijusu od oko 100 metara. Sumnja se da su životinje pokušale da razvuku ostatke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA