Vreme čitanja: oko 3 min.

Dejanu sude za ubistvo iako Aleksandrino telo još nije pronađeno: Slao lažne poruke da prikrije zločin?

I. N.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Suđenje Dejanu B. biće nastavljeno u ponedeljak

  • 0
Aleksandra R nestala Nemačka Foto: Polizeipräsidium Mittelfranken, Polizei

U Nemačkoj je nastavljeno suđenje Dejanu B. (50) i Uguru T. (48), koji se terete za ubistvo i otmicu Aleksandre R. (39), a čije telo ni više od godinu dana nakon zločina nije pronađeno.

Aleksandra R. (39) iz Nirnberga bila je šefica ekspoziture Postbanke, srećna u novoj vezi i u osmom mesecu trudnoće kada je nestala 9. decembra 2022. godine. Uprkos brojnim pretragama, policija i dalje nije pronašla njeno telo, a njen bivši partner Dejan se tereti da ju je oteo i ubio uz pomoć svog poslovnog partnera Ugura.

Na suđenju koje je održano u četvrtak, dvojica optuženih se nisu izjašnjavali o delima koja im se stavljaju na teret.

Podsetimo, Aleksandra kobnog dana kada je nestala nije iz vrtića preuzela svoj usvojenu ćerku oko 14.30 časova, kako je to uvek činila. Njen partner je odmah znao da joj se nešto dogodilo. On je već oko 17 časova prijavio njen nestanak policiji.

Na suđenju je sada otkriveno da je novi partner samo pola sata ranije na WhatsApp primio poruku, koja je stigla sa Aleksandrinog broja, ali mu je poruka odmah bila sumnjiva.

"U poruci je pisalo da se vraća svom bivšem partneru Dejanu jer ga još uvek voli i napisano je da ne treba da brine", navela je inspektorka Monika H. tokom davanja iskaza.

Ta poruka je odmah bila sumnjiva i Moniki, koja je dobila slučaj. Naime, Aleksandra je u martu 2022. godine izdejstvovala zabranu prilaska za Dejana, te ovakva poruka nije imala smisla. Takođe saznala je da joj je Dejan pretio 12. marta otmicom ćerke.

Otkrila je i da su lažnim zahtevima Ugur T. i Dejan B. dobili nalog za izvršenje protiv Aleksandre R. na 784.660,82 evra. Aleksandra se protiv ovog borila na sudu, a datum suđenja bio je zakazan za 15. decembar 2022. godine...

Zbog toga je odmah pozvala Dejana u stanicu da da iskaz u svojstvu građanina.

Tada je Dejan pokazao isto poruku na WhatsAppu, a koja mu je navodno stigla u 16.43.

"Ćao Dejane, zaista mi je veoma, veoma žao zbog svega što sam ti uradila. Strahovala sam da ćeš me ostaviti. Još te volim. Žao mi je što sam te slagala i što sam ti stvorila toliko nevlja. Nadam se da ćeš mi oprostiti jednog dana. Voli te Aleks."

Veruje se da su sve ove poruke lažne i da ih je ustvari pisao Dejanov saučesnik. Ugur se sumnjiči da je ovu poruku poslao sa Aleksandrinog broja pre nego što je telefon zalepio za jedan kamion koji je putovao za Italiju.

Srećom, policiji je ubrzo bilo jasno da ovo nije slučaj nestale osobe, već da je verovatno po sredi mnogo ozbiljniji zločin.

"Sadašanji partner žrtve je tog jutra u 6.30 dobio mejl od nje, a u vezi sa pripremama za skorašnji porođaj. Sva lekarska dokumentacija je bila u njenom stanu, njeno vozilo je bilo čudno parkirano ispred kuće, a bilo je i svedoka koji su Dejana videli 9. decembra ujutru", ispričala je policajka Eva G. (30).

Dejan je uhapšen 10. decembra zbog sumnje da je počinio ubistvo. Na saslušanju je priznao da se sa Aleksandrom, dok su bili u vezi, često svađao zbog para. Govorio je kako je ona verovatno pobegla jer se bližilo sudsko ročište na kom je njih dvoje trebalo da reše pitanje novca - vrtoglave sume od oko 800.000 evra.

Međutim, policija je prilikom pretresa u njegovom novčaniku pronašla račun na 135 evra iz prodavnice, na kojem se vidi da je kupovao kese za đubre, rukavice, noževe, rezervna sečiva...

"Pomislio sam, ako hoćeš da učiniš da neko nestane, ovo su baš stvari koje ti trebaju", rekao je policajac Saša H. (36) pred sudom.

Suđenje će biti nastavljeno u ponedeljak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA