Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je studentkinja koja je umrla od gasa za smejanje: Sve je veći broj zavisnika od "droge klase C"

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nakon ove tragične vesti, britanski mediji su istražili tržište ovog gasa i došli do alarmantnih podataka

  • 2

Studentkinja Elen Merser (24), koja je navodno svakodnevno udisala dve do tri boce azot-oksida od po 600 grama, što je ekvivalentno oko 225 običnih metalnih kanistera od 8 grama koji koriste zavisnici od gasa za smejanje, jedna je, ali ne i jedina, žrtva ovog fatalnog gasa koji nazivaju i "drogom klase C".

Nakon ove tragične vesti, britanski mediji su istražili tržište ovog gasa i pronašli da ga prodavci isporučuju u roku od 20 minuta od naručivanja.

Cena se kreće od 20 funti pa naviše, a njegova prodaja nije legalna, tako da svi prodavci zaobilaze komericijalne kanale i obično gas nude preko društvenih mreža sa lažnih profila. Većina njih radi dostavu i to u rekordnom roku!

Neki od gasova imaju i ukuse, pa su primamljiviji za mušterije, a prošle godine je supstanca okarakterisana kao droga klase C.

Devojka iz Velike Britanije preminula je zbog korišćenja prevelike količine gasa za smejanje, a simptomi koje je imala pre smrti bile su nemogućnost da hoda i to što nije išla u toalet dve nedelje.

"Uznemiren sam što je tako lako dostupan i kakav rizik i opasnost taj gas predstavlja. Uznemiren sam brojem ljudi kojima se to zaista, zaista sviđa, a koji završe na kraju zavisni", rekao je doktor Nejl Kembel i dodao da je jedna osoba lečena u bolnici jer je koristila čak 18 kanistera dnevno.

Drugi pacijent primljen je u bolanicu nakon što ga je majka pronašla kako leži u krevetu i sisa džinovski kanister "kao beba flašicu".

"Vidimo veliki broj ovih ljudi. To može dovesti do psihoze, nuspojava iluzija i fizičkih problema", dodao je doktor.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA