Vreme čitanja: oko 3 min.

Srbin ispričao kako je njegov prijatelj opljačkao Kavalija: Pare nije našao, pa je ukrao skupocenu odeću

J. V.

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Vadim telefon, na internetu ukucam, pokažem mu, "e", kaže, "to je taj matori", misleći na Roberta Kavalija

  • 0
Lopov Robert Kavali Foto-ilustracija: Shutterstock, Oliver Mark / Focus / Profimedia

Italijanski modni dizajner Roberto Kavali preminuo je danas u 82. godini. Slavni kreator pominje se i u emisiji "Iza rešetaka" TV Prva gde je mladić iz Šapca ispričao o svom kriminalnom životu u Italiji i kako je došao do garderobe dizajnera.

Aleksandar Rajkić iz Šapca krenuo je u Italiju u potrazi za boljim životom. Najpre se zaposlio u hotelu, radio kao "fakino", zaposleni koji gostima hotela odnosi prtljag do sobe, ali mukotrpan posao ga nije zadovoljavao, više je voleo brzu i laku zaradu.

Setio se starog poznanika Luke koji je u Šabac dolazio iz Italije. On je imao svoju bandu i harao je po Italiji, tako što je upadao u kuće bogatih i krao im zlato i novac. Šapčanin se pridružio toj ekipi, koja je za 3 godine postala jedna od najvećih bandi na teritoriji Italije. Posle velike policijske akcije Srbin je uhapšen i odveden u ozloglašeni zatvor u Kalabriji, na jugu Italije, u kome kaznu služe najveći sicilijanski mafijaši.

Ispričao je kako je došao do garderobe slavnog kreatora:

"Naš prijatelj Franko, on je imao običaj da ode, sedimo na primer, neki roštilj se tu peče, pijemo, jedemo i on samo ustane i kaže "Ja odo za Francusku". Njemu to nije problem, kao da je rekao idem iz grada u drugi grad, 100 km. Na vezi smo ja i on, čujemo se, kaže "Završavam neki posao, sutra, prekosutra ću za Italiju nazad, ja reko' svrati kod mene kad budeš dolazio, usput je, da se vidimo, malo budeš kod mene, pa piči dole na jug, odakle je. Dolazi, ja ga pitam kako je bilo, kaže "Brate ništa". Kako ništa čoveče, bio si tamo dve nedelje. "Ali, veruj mi, ništa". "Al' zato sam garderobe uzeo...". Vadi one torbe, blejzere, sakoe... Gde si ovo našao? Ma kaže, neki sedi matori, ima svog vozača, sitroen C6 ga vozi, ne možemo da ga ispratimo. U tom opisivanju tog čoveka, koga su oni odradili, ja pomislim, nema ko drugi, Roberto Kavali. Vadim telefon, na internetu ukucam, pokažem mu, e, kaže, "to je taj matori". Otprilike gledajući onu garderobu, da budem skroman, da ne preteram jedno 40.000 evra vrednosti garderobe.

Šapčanin ima i "dogodovštine" iz pljački, pa se prisetio i kako su tokom lopovluka on i Luka naleteli na obnaženu devojku:

"Ostao mi u glavi, jedan posao, nas četvorica, delimo se, dvojica prizemlje, dvojica prvi sprat, ja i Luka na sprat odlazimo, mrak, nema nikog, provereno, niko nije u kući, čovek je to proverio. Dolazimo u predsoblje i ja čujem vodokotlić, vodu. Ja skamenjen, gledam u njega i pokazujem na kupatilo. On mi pokazuje da ćutim, spustili smo šalove s lica, namestili ih normalno. Devojka otvara vrata, gola i pravo na nas. Stoji ona, stojimo mi. Ja ne mogu da beknem, ne mogu da otvorim usta. Luka je odreagovao nonšalantno, pitao je je l' ona Simona. Kaže nisam, Reče neko ime, Marija, gde je on rekao "Izvini, mi smo pogrešili kuću". Ona je rekla "Ništa, ništa". Opet se izvinio, Doviđenja, prijatno. "Doviđenja". Silazimo dole, a ja kao robot. U kolima smo se smejali sami sebi"", ispričao je mladić iz Srbije.

Pogledajte emisiju "Iza rešetaka" , koja je emitovana 2018. godine:

(Telegraf.rs)

Video: Snimak je kao iz vestern filmova: Policajci na konjima jurili i uhvatili lopova

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA