Vreme čitanja: oko 2 min.

Barbara je brutalno ubijena 1986. godine, muž je uhapšen, ali nije bio kriv: Sad je pronađen pravi ubica

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ubistvo je rešeno nakon 37 godina, a ubica je brat njenog supruga

  • 0
Forenzičari, mesto zločina, mesto ubistva, ilustracija Foto: Yuri Arcurs / Panthermedia / Profimedia

Mlada žena po imenu Barbara Vilaril (27) brutalno je izbodena na smrt u svojoj kući 1986. godine, a njeno ubistvo bilo je nerešeno sve do sad. Na dan njenog ubistva, teksaška policija je uhapsila njenog supruga Dominga, koji je u tom trenutku imao 32 godine, ali je kasnije oslobođen optužbi. Trebalo je da prođe 37 godina, kako bi Barbarina porodica konačno dobila kraj koji je oduvek iščekivala. Evo šta se tačno desilo te noći.

Suprug je prvi zatekao beživotno telo Barbare, istrčao je na ulicu i vikao komšijama da pozovu policiju. To je bio dovoljan razlog da ga policija osumnjiči za ubistvo, pored burne prošlosti, međutim, krivac za ubistvo supruge nije bio on, već njegov brat Libroio.

Prošlog meseca, osamdesetšestogodišnji muškarac optužen je na 20 godina zatvora zbog stravičnog ubistva. A kako ga je policija povezala sa slučajem?

Zahvaljujući istražnoj genetskoj genealogiji, detektivi su posle svih ovih godina konačno uspeli da uđu u trag njenom deveru i ubici. Krv neidentifikovanog počinioca pronađena je na mestu zločina, ali detektivi u to vreme nikada nisu mogli mnogo da urade sa njom prenosi News.

Ali sada, zahvaljujući modernom napretku, uzorak je mogao da bude ponovo testiran novom tehnologijom i uparen je sa Kanalesovom DNK.

Sam Barbarin muž je ubijen 1988. godine, a detektivi su kasnije otkrili da je njegovo pravo ime zapravo Isus Kanales.

Istražitelji su uspeli da povežu krv pronađenu na mestu zločina sa bliskim rođakom Barbarinog muža, a zatim je uporede sa ubicom koristeći tradicionalno DNK testiranje.

Kanales je uhapšen u Lovingtonu u Novom Meksiku u julu 2023. godine nakon što je prešao granicu da bi se vratio u SAD da proslavi svoj rođendan.

On je priznao ubistvo nakon hapšenja, potvrdila je policija. Iako je tačan motiv zašto je ubio svoju snaju na tako varvarski način i dalje nejasan, veruje se da je možda proistekao iz neke vrste porodičnog spora.

- Proveli ste 37 godina živeći svoj život kao da se ništa nije dogodilo - rekla je Barbarina snaja Dženifer Danderman za Kanales u sudnici.

- Život koji ste živeli treba smatrati darom. Nisi samo ubio Barb, već si ubio po komadić svih koje je poznavala - dodala je.

Barbarina majka je još uvek živa i sada ima 93 godine. Iako bol ne jenjava, porodici je drago što će Barbarina majka moći da umre u miru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA