≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iranska opozicija osuđuje napad na Izrael i poziva na ustanak

N. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iransku revolucionarnu gardu nazivaju teroristima

  • 0
Iran Izrael sukob Foto: Shutterstock

Istaknute iranske opozicione ličnosti osuđuju iranski napad dronovima na Izrael, nazivajući ga suprotnim volji većine Iranaca, koje pozivaju da se suprotstave režimu iranskog vrhovnog vođe ajatolaha Alija Hamneija.

"Hameneijev rat nije rat Irana ili iranske nacije", piše Reza Pahlavi, iranski prestolonaslednik, koji živi u egzilu u Sjedinjenim Državama, na Fejsbuku.

"Khamenei i njegov režim pretvorili su Iran u zaostalu i izolovanu zemlju, a uključivanjem nacije i države u još jedan rat, oni samo doprinose bedi Iranaca", dodao je on.

Put ka "trajnom miru i bezbednosti na Bliskom istoku", piše Pahlavi, "je pružanje podrške narodu Irana koji se bori da povrati našu zemlju i mesto koje nam pripada u svetu".

Afšin Elijan, poznati profesor prava koji je pobegao iz Irana u Holandiju, piše: "Uprkos napadu na Izrael, iransko stanovništvo je bilo i jeste protiv ovog zločinačkog režima [iranskog vrhovnog vođe Alija Hamneija]. Iranski pokret otpora spreman je da se bori protiv Hamneijevog režima“, piše on.

Pouria Zeraati, televizijska voditeljka na kanalu Iran International sa sedištem u Velikoj Britaniji, naziva Iransku Revolucionarnu gardu "teroristima“.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA