Vreme čitanja: oko 1 min.

Izrael objavio snimak borbenih aviona nakon napada: Vratili se u bazu nakon što su zaštitili vazdušni prostor

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Portparol IDF-a Danijel Hagari izjavio je da je izraelska PVO presrela 99 odsto od oko 300 iranskih projektila lansiranih na Izrael

  • 0

Izraelska vojska (IDF) objavila je snimak svojih borbenih aviona koji se vraćaju u bazu nakon napada Irana.

Na snimku se vidi kako borbeni avion sleće na pistu.

"Pogledajte kako se borbeni avioni F-35I Adir vraćaju u vazdušnu bazu Nevatim nakon što su uspešno zaštitili vazdušni prostor Izraela", piše u opisu snimka na mreži Iks.

Da podsetimo, portparol IDF-a Danijel Hagari izjavio je da je izraelska PVO presrela 99 odsto od oko 300 iranskih projektila lansiranih na Izrael.

Hagari je rekao da je Iran lansirao 170 dronova na Izrael, a da nijedan nije ušao u izraelski vazdušni prostor, već su svi oboreni izvan granica zemlje od strane Izraela i njegovih saveznika, prenosi Tajms of Izrael.

Lansirano je 30 krstarećih projektila, a nijedan nije ušao u vazdušni prostor Izraela, naveo je Hagari i dodao da je 25 oborilo izraelsko vazduhoplovstvo.

Prema rečima Hagarija, Iran je ispalio i 120 balističkih projektila na Izrael, od kojih su neke pogodile vazdušnu bazu Nevatim na jugu Izraela.

Naveo je da je pričinjena manja šteta na infrastrukturi u bazi, ali da ona radi uobičajeno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA