Vreme čitanja: oko 2 min.

Ćerka milionera, dve majke, čuvar: Ovo su žrtve napada u Sidneju, muškarac ih izbo nasmrt

A. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Od šest ubijenih pet su bile žene

  • 0
Sidnej napad žrtve Foto: Tanjug/AP, Instagram/ _ashgood_, Linkedin

Napadač, kojeg je policija identifikovala kao 40-godišnjeg Džoela Kočija, juče je nasmrt izbo nožem šestoro ljudi u tržnom centru u Sidneju. Od šest ubijenih pet su bile žene. Među stradalima su majka dvoje dece, čuvar i ćerka milionera.

Majka dvoje dece Džejd Jang (47) je bila članica spasilačkog kluba Bronte Surf Life Saving.

"Mnoge članove kluba je pogodila smrt naše Džejd. Ovaj tragičan događaj uticaće na svakoga od nas. Podstičemo vas da potražite podršku porodice, prijatelja, kolega članova kluba", poslao je danas klub poruku članovima, a prenosi News.com.au.

Muslimanska zajednica je za preminulog 30-godišnjeg čuvara kazala da je tragično izgubio život dok je služio javnosti.

"Faraz Tahir je potražio utočište u Australiji pre samo godinu dana, bežeći od progona u svojoj rodnoj zemlji Pakistanu", stoji u saopštenju.

"Ubrzo je postao deo naše zajednice, poznat po svojoj nepokolebljivoj predanosti i ljubaznosti. Naše misli i molitve su s Farazovom porodicom i voljenima u ovom teškom trenutku, kao i sa svim drugim žrtvama i njihovim porodicama. Izražavamo najdublje saopštenje", dodaje se.

Među žrtvama je i ćerka preduzetnika milionera. Davn Singleton (25) je bila u tržnom centru kada ju je Koči nasmrt izbo nožem. Radila je kao asistent za internetsku trgovinu u radnji White Fox Boutique, a prethodno je studirala digitalne i društvene medije.


Žrtve napada u Sidneju Dawn Singleton Foto: Linkedin

"Tokom vikenda izgubili smo ne samo radnika već i nekog koga smo doživljavali kao člana porodice. Svi smo shrvani ovim gubitkom. Davn je bila draga osoba dobrog srca koja je imala celi život pred sobom. Bila je stvarno neverovatna. Izražavamo saučešće njenom partneru, porodici Singleton i njenim prijateljima", stoji u saopštenju.

Singleton je ove godine trebalo da se uda za svoju "ljubav iz detinjstva". Neimenovana prijateljica rekla je za Daily Telegraph da je otišla u tržni centar da kupi šminku za venčanje.

"Prošle nedelje je kupila venčanicu", dodala je.

"Želimo izvestiti da je beba nakon višesatne operacije u stabilnom stanju"

U napadu je ubijena i Aš Gud (38). Napadač je takođe izbo njenu devetomesečnu ćerku koja je zadobila ozbiljne povrede, ali se nalazi u stabilnom stanju u bolnici.

"Tugujemo zbog gubitka Aš - prekrasne majke, ćerke, sestre, partnerke, prijateljice, izvanredne osobe", izjavila je njena porodica.

Ash Good Sidnej napad žrtve Foto: Instagram/ _ashgood_

"Želimo izvestiti da je beba nakon višesatne operacije u stabilnom stanju. Jako smo zahvalni na stručnoj brizi i pažnji medicinskog tima u Dečjoj bolnici u Sidneju", dodala je.

"Želimo zahvaliti hitnim službama i dvojici muškaraca koji su se brinuli za njenu ćerkicu kada Aš više nije bilo. Sada se moramo nositi s time što se dogodilo. Zamolili bismo za mir i privatnost", navodi porodica ubijene Aš Gud.

Policija Novog Južnog Velsa je jutros saopštila kako pruža podršku bližnjima stradalih, da dvoje žrtava, izgleda, nema porodice u Australiji i da pokušavaju preko agencija u inostranstvu doći do njih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA